Стартиращите компании в САЩ са привлекли 69 млрд. долара инвестиции

...
Стартиращите компании в САЩ са привлекли 69 млрд. долара инвестиции
Коментари Харесай

Стартъп мания в САЩ постави абсолютен рекорд по инвестиции

Стартиращите компании в Съединени американски щати са привлекли 69 милиарда $ вложения в границите на първите три месеца на 2021 година Това е безспорен връх за вложения в границите на едно тримесечие, откогато се събира такава информация, съобщи Уолстрийт Джърнал.

Предишният връх е бил през последното тримесечие на 2018 година Новото достижение е с цели 41% повече от резултата тогава, демонстрират данните на PitchBook Data.  

Сега междинната оценка, която една започваща компания има, възлиза на 1,6 милиарда $, което е три пъти повече спрямо резултата от 2020 година

„ Никога не съм виждал такава инвеститорска фикс идея. Инвестиционните рундове завършват извънредно бързо и са на доста огромна стойност “,  разяснява Лари Албукерк, който е медиатор на покупко-продажби сред вложители и стартъпи от 1999 година насам.

Една от най-бързоразвиващите се сфери са новите обществени мрежи, които са привлекли 1,2 милиарда $ от началото на 2020 година Много от тях употребяват глас, видео и известия, с цел да реализират връзка сред непознати, почитатели и звезди, разкриване на остарели другари – да вземем за пример Discord, StationHead, Clubhouse. Други като Patreon са ориентирани към самостоятелни основатели, които могат непосредствено да бъдат поощрявани финансово от своите почитатели.

Платформата за диалози Clubhouse притегли над 300 млн. $ за последната една година, като оценката й сега е към този момент 4 милиарда $, въпреки че от ден на ден се чуват сериозни гласове, съгласно които шумът към нея ще изчезне с разсейването на пандемията. Проблемът е, че до момента в който броят на консуматори на Clubhouse се усилва над упованията, то нейните доходи не следват подобен тренд. Още повече че сходна услуга скоро ще се предлага и от Фейсбук, Reddit и Twitter.

Парите обаче не стопират. Компанията OfficeTogether, учредена едвам предходната година, неотдавна завърши единствено в границите на 3 седмици рунд финансиране за цели 2,3 млн. $ инвестиция.

„ Инвеститорите вършат всевъзможни залози, като се надяват на огромни облаги “, разяснява Албукерк.

Други вършат непосредствено придобивки – Spotify да вземем за пример продължава с политиката си да се уголемява посредством такива покупко-продажби и неотдавна закупи Locker Room, приложение за аудио наличие, ориентирано към спортните почитатели за 80 млн. $.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР