Стартирането на работния ден преди 10 часа сутринта увеличава нивата

...
Стартирането на работния ден преди 10 часа сутринта увеличава нивата
Коментари Харесай

Работа преди 10 сутринта = стрес и болести

Стартирането на работния ден преди 10 часа сутринта усилва равнищата на напрежението и подготвя организма към заболявания.

Това настояват учени от Оксфордския университет, представени от английския вестник "The Telegraph ".

С напредването на възрастта биологичният темп на зрелите хора изцяло се разминава с нормалното работно време от 9 до 17 часа, а това носи “сериозна заплаха” за душевното здраве.

Д-р Пол Кели от Оксфордския университет споделя, че е нужна значима обществена смяна, която да реалокира началото на работния ден и учебните занятия в синхрон с биологичния часовник на хората.

 офис бизнес работа Pixels

Експертите, проучващи денонощния темп на действие на тялото, потвърждават, че 10-годишните деца не са подготвени да се съсредоточат за университетски занимания преди 8.30 часа. 16-годишните младежи пък е целесъобразно да стартират занятия в 10 часа, с цел да реализират оптимални резултати, а студентите в университета - в 11 часа.

Те също по този начин смятат, че преместването на старта на образователния ден може да докара до повишение на оценките с 10%. Същото се отнася и за започващите рано работа чиновници, при които съществува възможност за намаление на резултатите и увеличение на здравните опасности.

| Прочети още: По-късно начало на работния ден за повече здраве |

 работа офис Pexels

Доказано е, че недоспиването има мощно отрицателно въздействие върху здравето. Само една седмица с по-малко от шест часа сън на нощ води до 710 промени във действието на гените.

Липсата на сън въздейства на работоспособността, концентрацията, дълготрайната памет и подтиква използването на медикаменти и алкохол. Тя води и до безсилие, тревога, натегнатост, яд, импулсивно държание, напълняване, високо кръвно налягане, намален имунитет, стрес.

| Прочети още: По-късно начало на работния ден за повече здраве |

 офис бизнес работа Pixabay

Прочетете още:

Болестите спохождат "вкиснатите " хора

Спорт против главоболие

Сън за благополучие, здраве и хубост

По-малко сън - повече килограми

Как да ставаме по-лесно заран

Три пъти „ да “ на сънливост в офиса
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР