Стартирането на АЕЦ Белене трябва да е едно от първите ...

Стартирането на АЕЦ Белене трябва да е едно от първите

Борислав Гуцанов: БСП предлага създаването на фонд "Енергийна сигурност" в помощ на домакинствата и предприятията

Стартирането на АЕЦ " Белене " би трябвало да е едно от първите решавания на 47-то Народно заседание.

" Българска социалистическа партия оферира основаването на фонд от печалбите на производителите и търговците на ток. Този фонд " Енергийна сигурност " е извънредно положително решаване, тъй като сега се натрупат свръхпечалби и ще е в помощ на семействата и предприятията. В Европа към този момент го вършат. " Това сподели претендентът за депутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " във Варна Борислав Гуцанов в излъчването " Денят On Air " по Bulgaria On Air.

" Това е едно от предложенията, което ще извършим в първите 100 дни, " акцентира Гуцанов.

Той напомни, че дружно с това Българска социалистическа партия оферира 4 ограничения за омекотяване на целия този ценови удар-за понижаване на Данък добавена стойност и акциза на енергоносителите, понижаване на налога върху храните от малката потребителска кошница, дотация за всяко семейство за ползване на електрическа енергия и досег до несъмнено количество електрическа енергия до 6 месеца на семейства, които спрат да си заплащат сметките.
" 2013 година Българска социалистическа партия направи референдум и събрахме над 700 хиляди подписа за строителството на АЕЦ " Белене ". Тогава кой ли не ни убеждаваше-и ръководещите от ГЕРБ, и десните, че на България това не е належащо. Да ги попитам-в този момент има ли някой, който да мисли по този метод, " означи социалистът.

Борислав Гуцанов акцентира, че в Европа още веднъж се е заговорило за атомната енергетика и бързо са се преориентирали към нещо, за което Българска социалистическа партия приказва от години. Според него едно от първите неща, което би трябвало да бъде направено в 47-то Народно заседание е вземането на решаване за стартирането на АЕЦ " Белене ".
Кандидатът за депутат насочи въпрос към Бойко Борисов и някогашния енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова: " Бих попитал г-н Борисов и г-жа Петкова, които се хвалели с подписания нов контракт за доставка на газ, в този момент какво ще кажат по този въпрос-че го подписаха на борсови цени, а не това, което беше преди, че в 9-месечен срок от време и вързани към нефтопродуктите. Щеше да е доста по-друго в този момент, в случай че не си бяха правили опити без да схващат тази материя. "

" Корабокрушението на " Vera Su " посочва корабокрушението на нашата страна, " означи Гуцанов.
Според него служебното държавно управление е можело да реагира по-адекватно в първите 5 дни, само че аргументите за случая са доста по-дълбоки: " В протежение на близо 20 години ние нямаме морско избавяне. Нужни са незабавни законодателни смени в морското мореплаване и морския бизнес. "

" В 46-то Народно заседание Българска социалистическа партия показахме държавническо мислене и направихме всичко допустимо за разговор сред конституционните сили, с цел да се сформира постоянно държавно управление. Отново подаваме ръка към политическите партии в следващия парламент за непоклатимост в страната. Хората имат потребност от естествен живот, а не да се чудят наистина ли могат да си платят сметките, " сподели още Борислав Гуцанов.

Източник: cross.bg