Стартиране изпълнението на проект за цялостен ремонт на II етаж

...
Стартиране изпълнението на проект за цялостен ремонт на II етаж
Коментари Харесай

Започва ремонт на II етаж от бившия детски дом в Асеновград, създават нова социална услуга

Стартиране осъществяването на план за повсеместен ремонт на II етаж от постройката на в Асеновград. Основната цел на плановото предложение е да обезпечи налична среда за развиване на новата обществена услуга – с тенденция – лица с увреждания над 18-годишна възраст. Ще се сътвори работещ „ Дневен център за поддръжка на лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания ". От услугата ще могат да се възползват и техните фамилии.
Общата стойност на строително-монтажните работи (СМР) по оповестената социална поръчка е в размер на 333 126 лв. без Данък добавена стойност. Избраната компания реализатор предложи оферта на стойност 299 792 без Данък добавена стойност. Ремонтът планува да бъде построен асансьор, посредством който ще се обезпечи досегаемост за хора със затруднена подвижност. Ще бъдат обособени зали за рехабилитация, за самостоятелна работа и за арт- и трудотерапия, две спални пространства за даване на заместваща грижа - едно за дами и едно за мъже и кабинети за експертите. Ще се изградят също кухненски бокс и столова, санитарни пространства за потребителите и други. Към постройката има прилежащо дворно пространство, което ще може да се употребява от потребителите на услугата, като се планува да бъде сложена беседка и пейки за отдих. Предвидени са и средства за закупуване на профилирано съоръжение , което включва тренажор за пасивна и дейна рехабилитация на низък или горен крак, пациентски лифтери, рехабилитационни уреди, шведска стена, стълба за рехабилитация, СТЕП за възрастни, масажен стол и други. Капацитетът на центъра ще бъде 30 места.
 Бившият Детски дом в Асеновград става Център за деца и възрастни с увреждания Бившият " Детски дом " в Асеновград става Център за деца и възрастни с увреждания
В бюджета на община Асеновград за 2018 година са заложени 100 000 лв. за ремонт на втория етаж от постройката на някогашния Дом за деца, лишени о...
Услугата планува обезпечаване на дневна, полудневна и почасова помощ - рехабилитация, терапия, консултиране, информиране и поддръжка на минимум 35 нуждаещи се лица. Изискване към потребителите е да бъдат пълнолетни и да са поданици на община Асеновград. Предвижда се и поддръжка на лицата с увреждания и техните фамилии посредством консултиране и информиране, лечебна помощ и обществена рехабилитация на място в центъра или в домашна среда. В рамките на плана ще се поддържат не по-малко от 60 души, които са членове на фамилиите на лицата с увреждания. Предвидено е в центъра да работи екип от 13 чиновници - началник, обществени служащи, медицински сестри, психолог, логопед, рехабилитатор, трудотерапевт, арттерапевт, санитар, водач и хигиенист. За първи път в Асеновград ще се стартира да се дава и услугата заместваща грижа. Пълният период за осъществяване е 31 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР