Стартираме процедурата за избор на нов председател на Комисията за

...
Стартираме процедурата за избор на нов председател на Комисията за
Коментари Харесай

Владимир Табутов: Стартираме процедурата за избор на нов председател на КЕВР

Стартираме процедурата за избор на нов ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) , съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Владимир Табутов в студиото на Нова ТВ.

Припомняме, че в четвъртък, че досегашният ръководител на Комисията Станислав Тодоров е бил определен в нарушаване на Конституцията.

Според Табутов процедурата по желание може да стартира единствено откакто решението на Конституционен съд бъде обнародвано в Държавен вестник , което евентуално ще стане във вторник и тогава може да се свика изключително съвещание на парламентарната Комисия по енергетика, която да одобри правила за избор на нов ръководител. Самата процедура по желание може да отнеме от 7 до 10 дни

Той предизвести, че КЕВР не може да заседава в понижен състав. Ако се стигне до служебно държавно управление, а ръководител още не е определен, това ще ни сложи в " патова обстановка ", счита още депутатът.

Табутов сподели, че още не са обсъждани съответни имена, само че Политическа партия нямата терзания да повдигнат още веднъж Станислав Тодоров.

Депутатът не чака за цените на силата, взети до момента в който Тодоров е бил отпред на комисията. " Те са били взимани единомислещо. Едноличните решения, които като ръководител е взимал, могат да бъдат сезирани ", сподели Табутов.
 Шефът на КЕВР: Заради решението на Конституционния съд стопираме напълно работа
Шефът на КЕВР: Заради решението на Конституционния съд стопираме напълно работа

Станислав Тодоров ще се отдръпна чак когато влезе в действие решението на Конституционен съд

Относно доставките на газ, депутатът сподели, че ще дойдат такива по контракта с Азербайджан. Той увери, че газ за парно ще има .

" Договореният газ ще се употребява предпочитано за семейства, лечебни заведения и публични здания. ", сподели бе безапелационен депутатът от ръководещата коалиция.

По късно, още веднъж в студиото на Нова ТВ някогашният министър на енергетиката Теменужка Пекова и народен представител от ГЕРБ-СДС съобщи: " Хаосът е реалност ". Тя напомни, че още през февруари ПГ на ГЕРБ-СДС са предизвестили, че изборът тогава за нов ръководител на Енергийния регулатор е противоконституционен и ще докара до безпорядък в един от най-важните браншове за страната ни.

По думите й решенията на КЕВР са правно уязвими . " Всяко едно заинтригувано лице може да апелира решенията на Комисията за енергийно и водно контролиране ", твърди Петкова. Бившият енергиен министър изясни, че при такава обстановка се прави инспекция. Ако при нея се откри, че в съответен проблем гласът на ръководителя на КЕВР е бил решителен, взетото решение може да бъде обжалвано.

Тя предизвести, че цената на природния газ за август не може да бъде призната, тъй като Комисията няма законен ръководител . Цената е трябвало да бъде избрана на 10 юли, само че съгласно нея повода това да не бъде направено била ясна: " До края на годината България е без обезпечени количества природен газ " , сигнализира някогашният министър на енергетиката.
 Ива Митева: Политическа партия са отговорни за проблема с шефа на КЕВР
Ива Митева: Политическа партия са отговорни за проблема с шефа на КЕВР

Отговорност носела партията, на която е кандидатурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР