Стартираме подмяната на водопроводната мрежа на село Брестовица, с което

...
Стартираме подмяната на водопроводната мрежа на село Брестовица, с което
Коментари Харесай

Иван Шишков: Започваме незабавно подмяната на водопроводната мрежа на Брестовица

Стартираме подмяната на водопроводната мрежа на село Брестовица, с което ще решим дългогодишния проблем с качеството на водата в обитаемото място. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, който посети селото. Думите му бяха посрещнати с възгласи „ Браво “ и овации от локалните поданици.
Прочетете още
Министърът акцентира, че за начало ще бъдат отпуснати 11 млн. лева от „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, а за останалата част от парите ще се търси опция да се обезпечат от бюджета на Министерство на регионалното развитие. Първо ще бъдат напълно сменени довеждащите водопроводи, след което ще се подменя и вътрешно водопроводната мрежа.

С подмяната на мрежата ще се реши казусът с качеството на водата, която от три години е със повишени количества на манган и е негодна за приложимост. Новите водопроводи ще бъдат свързани с трите нови сондажни кладенеца, които бяха построени в края на предходната година с финансиране от община Родопи за водоснабдяване на Брестовица и Кадиево.

„ Стартираме незабавно довеждащия тръбопровод, тъй като той е най-съществен. Най-важното е, че тук имаме планове, позволения за градеж. Общината е подготвена, по тази причина започваме неотложно финансирането на обекта, акцентира арх. Шишков.

Предстои да се проведат публични поръчки за избор на реализатор, според условията на закона, защото всичко ще бъде качествено и по закон, акцентира той.

В срещата присъединяване взеха зам.-министър Николай Шушков, изпълнителният шеф на „ Български ВкК холдинг “ ЕАД Ирена Георгиева, кметът на община Родопи Павел Михайлов, кметът на селото Любен Радев и др.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР