Стартираме незабавно процедура за намаляване категорията на хотел „Палма“ на

...
Стартираме незабавно процедура за намаляване категорията на хотел „Палма“ на
Коментари Харесай

Ангелкова провери хотел в Златни пясъци заради драстични нарушения

Стартираме неотложно процедура за понижаване категорията на хотел „ Палма “ на Златни пясъци поради фрапантни разминавания с нормативите за 4-звезден обект . Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след инспекция по сигнал на екскурзиант от горещия телефон на Министерството, че хотелът не дава отговор на условията за категорията си. Инспекцията бе взаимна с Комисията за отбрана на потребителите и РЗИ, осведомиха от Министерството на туризма.

Категоризацията на хотела е издадена през 2011 година На място при инспекцията се оказа, че в него липсват всевъзможни условия за хора с понижена пъргавина, няма лоби бар, бар на басейна, нито даже сифони в баните и други, които са измежду условията за 4 звезди. Категоризираните стаи са 39, само че по лист те са се оказали 42. Освен това хотелът е с изтичащо уверение за категоризация, само че в Министерството не е декларирана прекатегоризация, заяви министърът.
Тя акцентира, че инспекциите на местата за настаняване не престават, като глобите стигат до 3000 лева за всяко нарушаване при първа ревизия . По същия метод е била направена инспекция и на хотел „ Бялата лагуна “ в Кранево, също с 4 звезди, който не е отговарял на категорията си и нямал обособени пространства за хора с понижена пъргавина.
Според министър Ангелкова с изключение на усилването на контролните функционалности на министерството като цяло са нужни и районни инспектиращи звена за следващ надзор, които да реагират незабавно на сигналите на място. До момента по цялото Черноморие има 5 сходни фрапиращи случая с хотели, където е открито разминаване с нормативите. На хотел " Палма " е формиран акт за налагане на санкция, само че ще бъдат подписани и още за по-малки нарушавания. Те може да бъдат поправени, след което следва повторна инспекция. Ако условията още веднъж не са спазени, санкцията е двойна, разяснява министърът.
Тя добави, че с цел да се подсигурява качеството на туристическия артикул, инспекции би трябвало да има, само че те да се вършат по този начин, че да не се пречи на туристите и да не водят до спад в резултатите на бизнеса. Министър Ангелкова подчертава, че след основаването на независимото Министерство на туризма се бележат устойчиви растежи освен в броя на туристите, само че и при приходите от туризъм в хазната. При договарянето на сезон 2019 в Лондон туроператорът „ Томас Кук” разгласи 29,8 % растеж на техни туристи за България спрямо предходната година. И сега, без значение от неподходящите климатични условия, следим растежи в границите на към 5 % на нашите съществени пазари. Все повече България се разпознава на международния пазар като дестинация, която предлага положително качество на рационална цена за туристическите си услуги, заключи министър Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР