Стартиралият нов проект Успех за теб“ по програма Образование“ –

...
Стартиралият нов проект Успех за теб“ по програма Образование“ –
Коментари Харесай

Стартира нов проект за повишаване на успеха на учениците

Стартиралият нов план „ Успех за теб “ по стратегия „ Образование “ – 2022-2027,  съфинансирана от Европейски Съюз,

ще даде опция на учебните заведения с комплекс от действия да оказват помощ учениците да подобрят просветителните си резултати.

По-голямата дълготрайност на плана – 5 години,

ще разреши по-добро асимилиране на добитите умения и реализиране на по-добър резултат, оповестяват от пресцентъра на Министерството на образованието.

Това съобщи ръководителят на екипа за организация и ръководство на плана Грета Ганчева, шеф на дирекция „ Приобщаващо обучение “ в МОН по време на осведомителна онлайн среща, в която се включиха близо 1700 учебни заведения.  Новият план надгражда работата до момента по плановете „ Подкрепа за триумф “, „ Подкрепа за приобщаващо обучение “ и „ Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии “, както и по национални стратегии.

Проектът „ Успех за теб “ е фокусиран главно от 1 до 7 клас.

както и върху образованията по български език и литература на възпитаници за сполучливото им показване на националните външни оценения, само че и на държавните зрелостни изпити.

Ще се финансират действия по кариерно насочване на учениците, с цел да могат да създадат своя осведомен избор, изключително след 7-ми клас накъде да продължат образованието си.

От една страна се поддържат учениците в подготовка по образователното наличие, а от друга – посредством рехабилитации и лечения, психическа поддръжка и други

психолози, логопеди, обществени служащи, помощници на учителя и други Училищата ще получават финансиране и за работа с деца с изявени способности,

В плана има заложени и образования на над 4000 педагогичен експерти и непедагогически личен състав. Тук се включват и просветителни посредници, обществени служащи и различен непедагогически личен състав.

В дейностите са заложени и занимания по ползи, междуучилищни действия и спомагателни образования по образователни предмети. Идеята е учениците да преодолеят усложненията в ученето и да преминат по-плавно през стадиите на обучение.

С финансиране от 151 123 000 лв. учебните заведения ще могат да поддържат близо 100 000 възпитаници и техните родители.

В края на всяка образователна година ще се наблюдават резултатите на учениците и ще се прави разбор на работата с тях.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР