Стартираха строителните дейности по модернизацията на тягова подстанция Варна -

...
Стартираха строителните дейности по модернизацията на тягова подстанция Варна -
Коментари Харесай

Започва модернизацията на тягова подстанция Варна

Стартираха строителните действия по модернизацията на тягова подстанция Варна - първата от трите тягови подстанции по железопътното направление Русе - Варна.Това заяви Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

Съоръженията от този вид са създадени през 60-те и 70-те години на предишния век, към този момент са във очевидно амортизирано положение. Те са и с морално остарели технологии. Освен това съществува риск за отвод, течове на масло и замърсяване на атмосферата и почвата.

В България има 54 тягови подстанции, като 30 от тях към този момент са осъвременени. Останалите ще бъдат актуализирани до 2026 година

Проектът за възобновяване на ТПС – тягова подстанция Варна планува създаване на нова разпределителна уредба (110 kV) със модерно съоръжение. Това ще докара до понижаване на нездравословните газови излъчвания от изпускане в атмосферата на изолационния газ.

При актуалните интегрирани уредби се инсталират устройства за следене положението на изолационния газ, задействане на сигнализация и изключване на уредбата при смяна в налягането му.

Обхватът на плана включва изследване, планиране, рационализация на съществуващата постройка на ТПС, на фундаменти, кабелни канали, отвесна планировка и огради, както и доставка и монтаж на уреди и съоръжение.

Ще бъде построена и внедрена и система за телеуправление и телесигнализация SCADA, осигуряваща дистанционно управление на подстанциите, секционните постове и гарови разединители от обединен център за ръководство придвижването на влаковете (ЕЦУДВ).

Изпълнител на обекта е обединяване " ТДБ " ДЗЗД, в което влизат компаниите " Битумина ГмбХ - България " ЕООД и " Т &Д Инженеринг " ЕООД. Договорът с тях е над 10.5 млн. лева без Данък добавена стойност.

Проектът се финансира по оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР