Стартираха разговорите между БСП и Продължаваме промяната.На тази първа среща

...
Стартираха разговорите между БСП и Продължаваме промяната.На тази първа среща
Коментари Харесай

Нинова: Кирил Петков направи лична жертва, за да вървим напред

Стартираха диалозите сред Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната ".

" На тази първа среща имаме да ви кажем четири неща – да ви благодарим и да отчетем, че като държавно управление до момента свършихме доста положителни неща, оставяме страната във финансова непоклатимост, стопански напредък и с доста добра обществена политика. На второ място – загрижени сме за месеците, които предстоят, нови провокации ни чакат, и по тази причина считаме да поставим старания да съставим реводно държавно управление, трето – имаме желание да стъпим върху програмата, която дружно изработихме и четвърто – нямаме желание да тупкаме топката ", това сподели при започване на срещата Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия, представена от Българска национална телевизия.

Г-н Петков направи персонална жертва в името на това да има държавно управление и да вървим напред, сподели Нинова

По думите ѝ те ще създадат всичко допустимо, с цел да има работещ кабинет, тъй като ни чака тежка зима.

" Ако се получи - получи, в случай че не отиваме на избори ", безапелационна бе Нинова.

Левицата чака номинацията за министър председател да пристигна от „ Продължаваме Промяната ”. Целта е да се сформира постоянен кабинет с поддръжка на четирите обединения в някогашната към този момент коалиция – „ Продължаваме Промяната ”, Българска социалистическа партия, „ ИТН ” и „ Демократична България ”.

Партията ще има 7 дни, с цел да уточни министър председател и още седмица за състав на бъдещия кабинет.

Вчера президентът Румен Радев връчи третия мандат на " Българска социалистическа партия за България ". От партията показаха, че номинацията за министър председател би трябвало да е от " Продължаваме промяната " - най-голямата политическа мощ в този парламент.

От левицата няма да търсят поддръжка от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Първата парламентарна група, с която ще беседват за поддръжка, е на " Продължаваме промяната ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР