Стартираха дългоочакваните ремонтни дейности по Семизовата къща в Русе.Сградата има

...
Стартираха дългоочакваните ремонтни дейности по Семизовата къща в Русе.Сградата има
Коментари Харесай

Започна ремонтът на Семизовата къща в Русе

Стартираха дълго чаканите ремонтни действия по Семизовата къща в Русе.

„ Сградата има извънредно огромна стойност освен за наследниците, само че и за всички русенци. Ремонтът на такива здания - монументи на културата не е елементарно начинание, само че е доста належащо “, показа кметът пред представителите на компанията строител, определена след процедура.

Къщата е издигната през 1892 година и главен проблем през годините е навлизането на влага в пространствата от ниските към високите етажи. За да спре процесът, ще се направи хидро- и топлоизолация по всички стени, включително под равнището на основите. Уязвимите на дъжд, сняг и лед сутеренни прозорци ще бъдат сменени с нови, защото са прекомерно деформирани, с цел да се ремонтират.

По покрива ще бъдат възобновени нарушените връзки по обшивката от цинкова ламарина и ще се извърши проверка на дървения гредоред.

Отвътре пространствата също ще бъдат изолирани и боядисани, а по таваните и стените, където мазилката е повредена, ще се запълни. Предвижда се разчистване, обработка и уплътняване на пукнатини по подовите структури и ремонт или замяна на компрометирани дървеногредоредови детайли на тавана.

Всички дървета към къщата ще бъдат непокътнати. Предвид това, че част от чемширените шубраци, опасващи постройката, са болни и навлизат в обсега на канализацията, те ще бъдат сменени с нови.

Като значима мярка против проникването на влага в основите на постройката ще се подмени и съществуващата дворна настилка.

Ремонтът ще продължи 8 месеца, като по-късно ще бъде определен реализатор и за художествената реституция на къщата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР