Стартира втора процедура за набиране на предложения, насърчаващи местните инициативи

...
Стартира втора процедура за набиране на предложения, насърчаващи местните инициативи
Коментари Харесай

Общински фонд в Монтана търси проекти за финансиране

Стартира втора процедура за набиране на оферти, насърчаващи локалните начинания в Монтана. Средствата се обезпечават от общината и платформа “АГОРА”.
Шест плана бяха утвърдени в първата сесия на взаимния фонд от подадените 26 оферти. Финансирането е в размер на 18 000 лв., 10 от общината и 8 - от фонда, посочи кметът на Монтана Златко Живков.
"Детската площадка в "Мала Кутловица " за близо 3000 лв.. И още толкоз събрани от жители спонсори и други, отвън нашите. Премиерата на закупените със средства от фонда костюми на отбор "Пъстрина " на читалище "Разум " се състоя на три интернационалните фестивала- в Приморско, Ниш, Сърбия и Цетине, Черна гора. "
Работата с община Монтана е ползотворна и резултатна, безапелационна е Емилия Лисичкова, ръководител на Управителния съвет на “АГОРА”.
"Ние работим с 12 други общини. Такъв интерес към фонда и към опциите, които той предлага, към момента на другите места не сме разпознали. "
От през днешния ден, 20 юли, започва втората процедура за набиране на оферти. В продължение на един месец искащите могат да аплайват. Подробности ще бъдат качени на уеб страницата на община Монтана. Консултации ще се дават в Агенцията за районно развиване и бизнес център - Монтана 2000, посочи Лисичкова:
"И всички, които са възможни претенденти, са добре пристигнали да премислят кое е най-хубавото, което биха желали да създадат за своята общественост, което да получи поддръжка от общински фонд за поддръжка на локални начинания. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР