Стартира срещата на върха на Европейската политическа общност в Гранада.

...
Стартира срещата на върха на Европейската политическа общност в Гранада.
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Гранада за среща с европейските лидери

Стартира срещата на върха на Европейската политическа общественост в Гранада. Форумът има за цел поощряване на съдействието сред повече от 40 страни на Стария континент на фона на съветската инвазия в Украйна. Президентът Володимир Зеленски към този момент дойде в испанския град като акцентира, че все още жизненоважно е подсилването на противовъздушната защита на страната в отговор на непрекъснатите съветски офанзиви.

 
В Украйна завършиха паниките след първите дни на пълномащабната война. Мисля, че към този момент е прекомерно късно да се тревожим. Мисля, че би трябвало да работим по въпроса. Що се отнася до Съединените щати, тази година бях във Вашингтон и имах среща с президента Байдън, на която получих и уверих в неговата стопроцентова поддръжка в Белия дом, както и в поддръжката на Конгреса, която е двупартийна. Мисля, че това е значимо, несъмнено, в този момент е сложен избирателен интервал за Съединените щати. Различни гласове, някои от гласовете също са доста странни по този въпрос, ще приказваме за това.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Домакинът на срещата в Гранада – министър председателят Педро Санчес, съобщи, че е горделив да приветства европейските водачи. Той акцентира, че всички европейци поддържат украинския президент Зеленски и неговата страна. Санчес обаче добави, че такава поддръжка изисква смяна на бюджета на Европейски Съюз.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР