Стартира ремонтът на една от най-важните входно-изходни артерии на Пловдив

...
Стартира ремонтът на една от най-важните входно-изходни артерии на Пловдив
Коментари Харесай

Стартира работата по Голямоконарско шосе в Пловдив СНИМКИ

Стартира ремонтът на една от най-важните входно-изходни артерии на Пловдив - Голямоконарско шосе. Днес в наличието на кмета Здравко Димитров, зам.-кмета Анести Тимчев и районния кмет на " Северен " Стоян Алексиев бе направена публична първа копка на обекта, осведоми

Проектът за реорганизация и уголемение на Голямоконарско шосе е единствено в обсега на община Пловдив от бул. „ Дунав “ до землищна граница с община Марица. Цялото трасе е с дължина от към 1,4 км.  

Фирмата реализатор е " Инса 2000 ", която строи и Асеновградско шосе.

" Голямоконарско шосе е най-важният вход на Пловдив. Оттук минават към 500 000 души на седмица. Това е връзката сред автомагистрала „ Тракия “, индустриалните зони. Това е входът - лицето на града и от дълго време трябваше да бъде изработен. Но Господ по този начин е промислил - аз да го направя! Да го стартира аз и да го завърша. Пловдивчани ще получат нов път с велоалея, с дървета. Ще се случи нещо сходно, каквото се случи на Асеновградско шосе ", уточни Димитров. 

Пътят ще остане в сегашните си габарити, само че ще има две нови кръгови кръстовища - на разклона за " Пътна полиция " и в края на правата в землището на Община Пловдив. Ще бъдат сменени всички подземни връзки - от ел. мрежата, ВиК съоръжения, измежду които и магистрален тръбопровод. Ще има ново лед улично осветяване, тротоари и локали тук-там. В плана има планувано и озеленяване - ще бъдат посадени над 400 нови дървета, от които най-малко 300 чинари, а за целта ще бъде сложена и напоителна система. Ще бъдат построени и велоалеи, които би трябвало да свържат Пловдив с индустриалните зони, само че в плана се включва полагането им единствено в границите на Пловдив. Община Марица ще има ангажимент да ги свърже до Индустриалните зони.  

Срокът за осъществяване е 659 дни или към две години. Представител на строителната компания обаче сподели, че се надява в края на тази година планът да бъде приключен, в случай че община Пловдив обезпечи нужния финансов запас. 

" Тези пари се обезпечени от служебното държавно управление ", отговори Димитров. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР