Стартира приемът на заявления по процедурата “Родители в заетост. Над

...
Стартира приемът на заявления по процедурата “Родители в заетост. Над
Коментари Харесай

Приемат заявления за детегледачки

Стартира приемът на заявки по процедурата “Родители в претовареност ". Над 1500 детегледачи от цялата страна ще могат да стартират работа по нея. Това заяви Иван Георгиев, който е шеф отдел на “Услуги по заетостта ” към районната работа по заетостта.

От услугата ще могат да се възползват фамилии, чиито деца не са признати в детска ясла или градина. Схемата цели да подкрепи родителите умерено да се върнат на работа. Кандидатите би трябвало да са безработни и записани в бюрата по труда. Заплатата е минимална, а работата е за 18 месеца. Средствата ще бъдат обезпечени по оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси ”. Общият бюджет 20 000 000 лева

 554 поръчки за 1194 места са подадени по схемата “Младежка претовареност ” към 21 септември.  Одобрени са 365 за 681 места. Сключените контракти са 260 за 375 вакантни позиции.

7,4% е нивото на безработицата в региона за август. 7687 са записаните безработни към края на месеца. Най-ниско е нивото на безработица в Хасково - 5,2 и Димитровград- 5,7%. Най-високо е в Маджарово – 20,2 и Сименовград - 17,9%.

Регионът се подрежда на 10-о място по отношение на 28-те области.

Трудова борса ще се организира в Дома на техниката на 26 октомври. Тя е проведена от Дирекция “Бюро по труда ” в Хасково и към този момент са поканени работодатели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР