Стартира предизборната кампания на изборите на президент и народни представители

...
Стартира предизборната кампания на изборите на президент и народни представители
Коментари Харесай

Започна предизборната кампания за вота на 14 ноември

Стартира предизборната акция на изборите на президент и народни представители на 14 ноември. 

Изборният кодекс не разрешава в границите на предизборната акция публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с акцията. В рамките на тези 30 дни не се позволява предизборна пропаганда в държавните и общинските институции и институции. Предизборната акция се води на български език, а предизборните събрания са обществени. Законът не разрешава потреблението на пропагандни материали, които съдържат гербa или знамето на България или на непозната страна, както и религиозни знаци и изображения. Сигналите за непозволена пропаганда и нарушавания се подават в районните изборни комисии и Централната изборна комисия.

Агитацията на работното място е неразрешена, както и използването на държавно или общинско имущество за задачите на акциите на партиите, обединенията и самостоятелните претенденти, регистрирани за присъединяване във вота. Предизборните прояви и дебати се отразяват в медиите по разпоредбите, избрани от ЦИК. 

23 са кандидат-президентските двойки, които се включват в конкуренцията за идния избор. Силно е женското наличие в двойките. 18 дами се включват в конкуренцията за президент и вицепрезидент. Четири от тях ще се състезават за гласовете на хората за държавен глава - Луна Йорданова, Цвета Кирилова, Марина Малчева, издигнати от инициативни комитети, и Мария Колева, препоръчана от партия " Правото ". 14 са дамите, които са претенденти за вицепрезидент.

Девет от кандидат-президентските двойки са издигнати от инициативни комитети, като някои са подкрепени от политически сили. Останалите са издигнати от партии. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, препоръчани от предприемчив комитет, се борят за втори мандат и, в случай че съумеят, ще бъдат втората президентска двойка, повторила мандат в най-новата българска история след президента Георги Първанов и вицепрезидента Ангел Марин. 

За първи път в президентски избори от началото на прехода у нас Движение за права и свободи взе участие независимо със собствен претендент - водачът на партията Мустафа Карадайъ. 

Другите двойки, издигнати от инициативни комитети са проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, Лозан Панов и Мария Касимова - Моасе, Боян Станков - Расате и Елена Ваташка, Росен Миленов и Иван Иванов, Цвета Кирилова и Георги Тутанов, певицата Луна Йорданова и Иглена Илиева, " безконечният протестиращ " Йоло Денев и Марио Филев, Марина Малчева и Савина Луканова.

В конкуренцията се включват и партийните претенденти Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, Милен Михов и Мария Цветкова, Валери Симеонов и Цветан Манчев, Веселин Марешки и Полина Цанкова - Христова, Волен Сидеров и Магдалена Ташева, Горан Благоев и Ивелина Георгиева - Стойнова, Александър Томов и Лъчезар Аврамов, Костадин Костадинов и Елена Гунчева, Николай Малинов и Светлана Косева, Благой Петревски и Севина Хаджийска, Георги Георгиев и Стоян Цветков, Светослав Витков и Веселин Белоконски, Мария Колева и Ганчо Попов, Жельо Желев и Калин Крулев.

В сряда посредством чоп Централната изборна комисия дефинира номерата в двете бюлетини за гласоподаване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР