Стартира поканата за изграждане на ГКПП Клепало“ между България и

...
Стартира поканата за изграждане на ГКПП Клепало“ между България и
Коментари Харесай

Изграждат нов граничен пункт със Северна Македония


Стартира поканата за създаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Клепало “ сред България и Северна Македония. Инвестицията е в размер на 10.3 милиона евро, оповестиха от  Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Това е най-дълго строящият се граничен пункт - към този момент повече от 20 години, като от македонска страна е подготвен от дълго време и даже стартира да се разрушава.

Разкриването на граничния пункт, свързващ Струмяни и Берово, е стратегически план в новата Програма за трансгранично съдействие България - Северна Македония 2021 - 2027. Той беше подобен и в програмата за миналия програмен интервал, само че не се случи заради неналичието на Оценка на въздействието върху околната среда за пътя от българска страна.

Сега на първото съвещание на Комитета за наблюдаване на програмата, което се организира в Струмица, са утвърдени насоките за кандидатстване на подготовката и строителството на граничния пункт. Бенефициенти са Областната администрация в Благоевград и Митническото ръководство в Република Северна Македония.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР