Стартира подготовката на второто издание на националната кампания България дарява.

...
Стартира подготовката на второто издание на националната кампания България дарява.
Коментари Харесай

Инициативата България дарява търси нови каузи

Стартира подготовката на второто издание на националната акция " България подарява ". Тя ще се организира от 22 до 31 март 2020 година Всички организации, които желаят да включат своя идея на единната платформа на акцията, могат да се записват до 10.01.2020 година на www.bulgariadariava.bg.

Националната акция " България подарява " се реализира от цивилен организации, обединени от концепцията да разпространяват и насърчат самостоятелното дарителство у нас посредством годишна дарителска акция при започване на пролетта. Пълния лист на уредниците можете да видите на уеб страницата на самодейността.

Основните цели на " България подарява " са: да разпространява дарителството като значима форма на поддръжка за идеите, към които сме съпричастни; да стимулира повече хора да се включат с подаяние за определените от тях каузи;
да увеличи доверието към гражданските организации, които работят в интерес на обществото и околната среда; да увеличи уменията на гражданските организации в представянето на идеите им и набирането на средства.

В дарителската самодейност могат да се включат дела в следните посоки: обучение и гении , деца и младежи в риск , възрастни хора , просвета и изкуство , градска среда и локално развиване , обществена поддръжка , спорт , технологии , човешки права , природа и околна среда . Организациите, които ги реализират, би трябвало да имат предходен опит, да са регистрирани като цивилен сдружения в социална изгода и да са дали финансови доклади за миналата година, което подсигурява прозрачността и професионализма им.

За присъединяване в акцията " България подарява " се позволяват юридически лица с нестопанска цел, читалища, учебни настоятелства, които търсят дарителска поддръжка. Организациите би трябвало да се записват на www.bulgariadariava.bg до 10.01.2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР