Стартира официално кампанията за референдума в МакедонияОт днес в Македония

...
Стартира официално кампанията за референдума в МакедонияОт днес в Македония
Коментари Харесай

Стартира официално кампанията за референдума в Македония

Стартира публично акцията за референдума в Македония
От през днешния ден в Македония стартира публично акцията за идния референдум, на който жителите би трябвало да гласоподават на 30 септември дали са за участие в Европейски Съюз и НАТО, като одобряват контракта сред Македония и Гърция.

Организатор на акцията е Народното събрание на Република Македония, а ръководителят на Народното събрание Талат Джафери разгласи, че ще водят акцията транспарантно, директно и непосредствено, без дискриминация, предубеждения и с почитание към волята на всеки жител.

„ Нашата цел е в детайли да осведомяваме жителите за огромната изгода от участието ни в НАТО и Европейски Съюз, което не значи единствено предпазени граници, обща външна политика и отворени пътища за нашите жители, а и повече задгранични вложения, работни места, по-голям пазар за производството, повече благоприятни условия за образованието и развиването на младите генерации, а в същото време и цялостно господство на закона, правова страна, както и промени в правосъдната система и във всички сфери на обществения живот “, сподели Джафери на конференция.

Той прикани всички участници в акцията да подхващат съответни дейности, вярно и почтено, с цел да могат жителите да вземат вярното решение на 30 септември.

В акцията ще се включат 71 депутати от всички парламентарни групи, като се изключи опозицията ВМПО-ДПМНЕ, която осведоми Джафери, че няма да взе участие в акцията и че желае средства да бъдат изразходвани за други цели.

Парламентът ще откупи тв пространство в някои от 65-те медии. Медийният проект ще бъде разгласен на уеб страницата на Народното събрание, а депутатите ще имат по девет минути, с цел да показват своите визии.

Депутатите ще могат да изложат своите референдумски позиции в изборните си региони, като могат да включат и други представители на държавното управление и политическите партии, само че те би трябвало да създадат това със лични средства.

По време на акцията не се чака да се организират пленарни съвещания, само че ръководителят на Народното събрание не изключва опцията да има незабавна сесия, в случай че е належащо. /МИА
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР