Стартира кандидатстването на училищата, които желаят да работят по новия

...
Стартира кандидатстването на училищата, които желаят да работят по новия
Коментари Харесай

Започва кандидатстването по проекта „Успех за теб“

Стартира кандидатстването на учебните заведения, които желаят да работят по новия план BG05SFPR001-1.001-0001 „ Успех за теб “, финансиран от стратегия „ Образование “ 2021-2027, съфинансиран от Европейския съюз.

До 17.30 часа на 6 юни 2023 година в това число шефовете на държавните, общинските и частните учебни заведения могат да подават заявление за присъединяване в плана, като авансово се срещнат с написаните действия и с метода на тяхното осъществяване.

Заявлението за присъединяване в плана се попълня в електронен формат и е налично на адрес:

Попълването се прави единствено посредством институционалния профил на учебното заведение (от типа код по НЕИСПУО@edu.mon.bg).

Заявления, подадени от други профили, няма да бъдат обсъждани. Въведените данни могат да бъдат променяни до приключване на крайния период за подаване на заявката. Министерство на образованието и науката моли управленията на учебните заведения да проявят интензивност и да подадат заявки за включване в плана. Той ще надгради дейностите на плановете „ Подкрепа за триумф “ и „ Подкрепа за приобщаващо обучение “ по Оперативна програма НОИР и обезпечава опция за продължение на активността на към този момент назначените педагогичен експерти и непедагогически личен състав и в новия програмен интервал.

Това се отнася за ресурсните учители, психолозите, просветителните посредници и всички останали, които към този момент работят в учебните заведения. Включването в новия план ще разреши да се обезпечи резистентност и последователност на дейностите, свързани с даването на обща и спомагателна поддръжка за личностно развиване на учениците.

Предвижда се дейностите по плана да се извършват 60 месеца .

Основната цел на плана е да се насърчи и разгърне капацитета на учениците и те да бъдат трайно приобщени в учебното обучение, като усъвършенстват просветителните си резултати. Дейностите са ориентирани към усилване на приобщаващия темперамент на учебната система с фокус върху учениците от уязвими групи, както и към понижаване на каузи на прибързано напусналите учебно заведение.

Друга цел е да се увеличи мотивацията на учениците за учене и да се подтикват креативните им изяви. Предвиждат се и образования за учители за даване на обща и спомагателна поддръжка. Ще се провеждат образования и на непедагогическите експерти, включително просветителни посредници и обществени служащи. В рамките на плана е заложена и интензивна работа с родители за образуване на позитивни настройки към образованието.

Допълнителна поддръжка ще получат и възпитаници със специфични просветителни потребности , в риск, с хронични болести и с изявени способности. В рамките на този план ще може да се провеждат занимания по ползи, междуучилищни действия и кариерно насочване и консултиране.

Очаква се за целия интервал на осъществяване на плана да бъдат подкрепени о бщо 96 279 възпитаници и техните родители, както и да бъдат извършени образования за малко над 4000 учители и непедагогически личен състав за работа с деца и възпитаници от уязвими групи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР