Стартира кампания срещу антируските санкцииЕвросъюзът ще свърши като Съветския съюз

...
Стартира кампания срещу антируските санкцииЕвросъюзът ще свърши като Съветския съюз
Коментари Харесай

Орбан: ЕС ще свърши като Съветския съюз

Стартира акция против антируските наказания
Евросъюзът ще свърши като Съветския съюз (който се разпадна преди повече 30 години) - такова мнение изрази унгарският министър председател Виктор Орбан, който също така завоалирано съпостави руските войски, атакували Унгария по време на революцията от 1956 година, с днешните институции на Европейски Съюз, съобщи АП.

Изказването си Орбан направи в късно в неделя, в деня, когато Унгария означи 66-ата годишнина от потушаването на въстанието. “Нека не обръщаме внимание на тези, които стрелят по Унгария от сенките или от наблюдателните кули на Брюксел. Те ще свършат тъкмо като своите прародители ”, сподели Орбан в тирада в градчето Залаегерсег, Западна Унгария.
“Бяхме тук, когато първата завоевателна империя ни атакува, и ще бъдем тук, когато последната се разпадне ”, отсече Орбан.

Същевременно в Унгария стартира национална консултация, която съставлява необвързващо изследване на публичните настройки във връзка с наложените на Русия наказания. “Виждаме, че войната и глобите на Брюксел провокираха големи стопански разтърсвания и фрапантно нарастване на цените. Светът е изправен пред икономическа рецесия. Унгария би трябвало да остане отвън тази война ”, счита Орбан.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР