Стартира Chivas Venture 2019 - глобалният конкурс, който за 5-и

...
Стартира Chivas Venture 2019 - глобалният конкурс, който за 5-и
Коментари Харесай

Петият Chivas Venture стартира, търси социални проекти, които съчетават смислена цел и печалба

Стартира Chivas Venture 2019 - световният конкурс, който за 5-и следващ сезон дава безплатно финансиране от $1 млн. за най-хубавите обществени стартъпи от цялостен ​​свят.

Chivas Venture обезпечава интернационална платформа, предопределена за новаторски предприятия, които посредством своите бизнес практики спомагат за решаването на редица обществени и екологични проблеми. А от през днешния ден, всеки искащ може да кандидатства и да попълни своята поръчка за присъединяване в конкуренцията. От началото на надпреварата през 2014 година, организациите, подкрепяни от Chivas Venture, са съдействали за по-добър живот на повече от 1 милион души в над 40 страни на шест континента.

Точно както Chivas Regal сплотява малцовите и зърнените уискита, с цел да сътвори своя утвърден Blended Scotch, по този начин и Chivas Venture подава ръка на бизнесмените, които съчетават ловко желанието за облага с волята да трансформират света към по-добро. Вярата в съчетаването на упоритостта с щедростта и в потреблението на триумфа за всеобщо богатство се внушава още през 19 век, когато братята Джеймс и Джон Чивас основават Chivas Regal. Днес тази философия е непокътната жива освен посредством уискито, само че и посредством голям брой начинания, една от които е и Chivas Venture.

Този сезон акцията в България ще премине под знака на силата на човешката воля и желанието за смяна като контраст на всеобщото мрънкане. Конкурсът търси дейните, можещите и мислещите, тези, които работят в името на всички нас. Основен инструмент на акцията е въздействащо видео, което показва първата песен, отдадена на обществените бизнесмени – възпяти с музиката от операта „ Кармен “ на Жорж Бизе. Гласовете са на международно известни български оперни артисти, а основните функции в клипа се извършват от самите обществени бизнесмени, взели участие в предходни издания на Chivas Venture България.

Вижте видеото тук: https://www.youtube.com/watch?v=MZsTfsJb8gQ

„ В България мрънкането се е трансформирало във декор на всекидневието ни. Накъдето и да се обърнем, чуваме по какъв начин " нищо не става в тая страна ". Истината е, че доста неща се случват в тая страна, само че обществото просто не знае за тях. Ето за какво тази година взехме решение да разкажем на всички за тези планове, представяйки " Хора на действието " - обществените бизнесмени, които всекидневно потвърждават, че в България също могат да се случват невероятни неща. “, споделят от ChivasRegal.

Ричард Блек, световен маркетинг шеф на Chivas, декларира: " В Chivas Regal имаме вяра, че блендът постоянно е по-добрият вид - в живота, бизнеса и скоча. И 100-те финалисти, които подкрепихме досега, потвърдиха това. Те откриха вярната композиция сред облагата и волята да търсят смисъла оттатък финансовите измерения в своите инициативи. Благодарение на състезанието финалистите избавят 8 милиона дървета от обезлесяване, обезпечават 24 милиона литра безвредна питейна вода за нуждаещите се и финансират 75 000 дни образование за дами и девойки - и това са единствено няколко образеца. Chivas Venture продължава да има световно влияние и ние се гордеем, че влагаме още $1 милион за 2019 година "

Кандидатите във всяка от 20-те държави-участници ще се състезават на локално равнище, като спечелилият всред тях ще взе участие в специфична акселераторска стратегия в Обединеното кралство, която ще усъвършенства техните бизнес умения.

Първите $100 000 от наградния фонд тази година ще бъдат избрани чрез онлайн гласоподаване в границите на три седмици. Кулминацията на Chivas Venture 2019 ще се състои в поредност от оспорвани презентационни сесии по време на световния край в Европа, където финалистите ще се борят за останалата част от мечтаните $1 млн.

През 2018 година новаторската компания за кафе " Change Please ", която оказва помощ на бездомните по улиците, събра най-вече средства. След като завоюва $350 000, създателят й Кемал Езал обезпечи 2000 квадратни метра за академия, в която бездомници ще бъдат обучавани за баристи.

За да кандидатствате за Chivas Venture 2019 и да научите повече за това за какво блендът сред облагата и триумфът е по-добрият избор, посетете уеб страницата на Chivas Venture.

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР