Стартерната батерия в кола може да се справя с ежедневните

...
Стартерната батерия в кола може да се справя с ежедневните
Коментари Харесай

Елементарен трик: Как да разберете колко време ще издържи акумулаторът на колата ви

Стартерната батерия в кола може да се оправя с ежедневните си отговорности дълго време и по-късно някак ненадейно (от позиция на притежателя на колата) да " почине “. За да избегнете сходни изненади, трябва от време на време да наблюдавате нейното положение. Интернет съдържа доста указания и видеоклипове с друга степен на техническа трудност, които описват в детайли какви параметри и по какъв начин тъкмо да ревизирате акумулатора на автомобила, за да получите справедлива визия за настоящото му положение и приблизителния интервал за по-нататъшен безпроблемен (за шофьора) живот.

Но уловката е, че по-голямата част от сходни трикове започват с фраза като " вземете апарат за диагностика на автомобила “ или " да използваме мултицет “, или всевъзможна друга техника, която не участва в арсенала от принадлежности на средностатистическия водач, написа AutoMedia.bg. Има обаче един елементарен тест, за който не са нужни принадлежности и за който ви описваме в този момент. Но с цел да бъде в действителност справедлив, трябва да се създадат лесни предварителни подготовки с батерията, за да се отстраняват " страничните фактори “, които могат да изкривят обективната картина.

Първо ревизираме образно батерията, с цел да се уверим, че всичко е наред с кутията. След това обърнете внимание на клемите. Ако са покрити с нечистотия, отстраняваме всички тези " отлагания “ със изсъхнал парцал. В същото време избърсваме повърхността на акумулатора за да отстраняваме загубата на сила от потока на блуждаещи токове през мръсотията. След това се уверяваме, че клемите не са покрити с оксиди. Отстраняваме ги и почистваме контактните точки с фина шкурка. Когато приключим тези процедури, свързваме още веднъж акумулатора към електрическата мрежа на автомобила и затягаме крепко фиксиращите скоби. 

Това е належащо, с цел да се подобрят изискванията за предаване на електричество от батерията към бордовата мрежа на автомобила. Имайте поради, че по принцип е потребно да се прави подобен комплекс от интервенции най-малко един път годишно. Но в този момент не става въпрос за това, а за инспекция на батерията. По-добре е да се извърши на мрачно. За да създадем това, без да стартираме мотора (!), включваме " на макс “ всички вероятни консуматори на електрическа енергия в колата: фарове, " музика “ и така нататък И оставете всичко да работи пет минути.

Препоръчително е да запишете яркостта на фаровете в паметта си и да прекарате тези пет минути, без въобще да гледате колата. И след почивката ги погледнете още веднъж и преценете дали светлината им е станала по-слаба. Ако отговорът е да, то това значи идна гибел на батерията. В случай, че спад в яркостта не се засича на око, можете да се отпуснете, тъй като акумулаторът на вашия автомобил е в положително работно положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР