Стартът на втори сезон на Ергенът и визията на някои

...
Стартът на втори сезон на Ергенът и визията на някои
Коментари Харесай

Коя е най-популярната пластична корекция?

Стартът на втори сезон на " Ергенът " и визията на някои от участничките в него за следващ път повдигна въпроса до каква степен би трябвало да стигат козметичните корекции. И в действителност ли дермалните филъри, с които можем безусловно да променим лицето си, и силиконовите бюстове ни вършат по-красиви.

Нямаме отговор на горните въпроси. Затова пък знаем коя е най-популярната промяна в света сега. Липосукцията. Процедурата, при която се изтегля подкожна лой за оформяне на тялото, съставлява 14.8 % от всички козметични корекции на международно равнище. През 2021 година над 1.9 милиона индивида са си правили липосукция.

На второ място са интервенциите за увеличаване на бюста, които заемат 13 % от общия брой корекции. Данните са на International Society of Aesthetic Plastic Surgery, представени от CNN. Корекциите на клепачите са третата най-популярна процедура и най-популярната измежду мъжете. Следват ринопластиката (корекция на носа) и абдоминопластиката (корекции на корема).

Медията разяснява още, че като цяло в последните две години се следи взрив в търсенето на коригиращи процедури. През 2021 година са осъществени 30 милиона хирургически и нехирургически пластични корекции, което е скок с 19.3 %. Най-популярната нехирургическа процедура е слагането на ботулинов токсин (ботокс).

Което може да значи няколко неща: че промишлеността освен е преодоляла срутва, който претърпя по време на пандемията, само че и е достигнала нови небеса. И че критериите за хубост също се трансформират с стремглави темпове и занапред ще виждаме " чудесата ", които могат да се реализиран благодарение на естетическата медицина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР