Стартът на всяка една нова година ни кара да гледаме

...
Стартът на всяка една нова година ни кара да гледаме
Коментари Харесай

10 топ игри, които навършват 10 години през 2022

Стартът на всяка една нова година ни кара да гледаме с вяра напред, само че с цел да схванеш какво те чака напред, не е зле от време на време да обърнеш взор обратно. Колкото и спорно за някои да звучи термина „ново поколение“ за света на игрите, то те се развиват – кои по-бавно, кои по-бързо – дружно с хардуера, който е все по-мощен и кадърен да осъществя и най-дръзките фантазии. Така в едно изявление от предходната година, хората от полското студио обясниха по какъв начин концепцията и главната механика зад хитовата The Medium не е могла да се осъществя с предишното хардуерно потомство. Но с последните постижения в бранша, новаторската игра най-сетне е получила своя късмет. Именно над развиването на промишлеността стопират погледа си от Link Cable Gaming, които ни показват забавна ранглиста с 10 огромни игри, които през 2022 навършват 10 години.

Nintendo Land

През 2012, Nintendo са на гребена на вълната, обирайки овациите поради Wii, когато вземат решение да показват неговия другар Wii U, миниконзола, която обаче е обречена на крах. Но не за конзолата на Nintendo ще стане въпрос тук. Далеч преди самият господин Путин да изрече думата „метавселена“, която към този момент заслепява мозъци и сърца, Nintendo пускат своята подпора с премиерното заглавие за нея Nintendo Land – игра с игри на компанията – от Zelda през Mario и Animal Crossing. Пускайки си играта, човек влиза в една същинска Nintendo галактика, в която може да се забавлява самичък или със своите другари и семейство, да печелят титли и награди и какво ли още не.

Halo 4

Да се опиташ да се съревновава с класическата трета част на Halo е изглеждало, като опит с предупреден край, само че първата игра от сериите, с която се заемат 343 Industries съумява да издържи на времето, само че както и акцентира Алън Сейнт-Амър от Link Cable Gaming, Halo 4 в последна сметка се подрежда като една от най-хубавите игри на 2012.

Kid Icarus: Uprising

„Съвсем първата игра, разкрита за Nintendo 3DS към момента се счита за едно от най-хубавите заглавия, излизали за портативната подпора изобщо. Kid Icarus: Uprising е дело на Sora Ltd., компанията на основателя на Smash Bros. Масахиро Сакураи, и слага едно ново начало за сериите“, написа Сейнт–Амър. „Това е една в действителност амбициозна игра (може би малко повече от нужното, вземайки поради, че с цел да я играеш както би трябвало е нужна поставка), само че показва действителните благоприятни условия на 3DS във време, в което системата занапред започваше да притегля внимание“.

Assassin’s Creed III

ACIII се явява крайъгълен камък и риск за поредицата в доста връзки и това е може би повода тя да е недолюбвана от мнозина – нов енджин и интерфейс, механики и история. Но в това време ACIII, както акцентира във видеото по-долу jayvee, се явява най-добре продаващата се игра от сериите след Valhalla.

Gravity Rush

Подобно на Nintendo Life, играта идва с подпора, която като че ли по този начин и не получава своя късмет – наследникът на PSP – PS Vita.

„Играта се явява майсторски клас в пъзъл/платформинг жанра и се говореше за нея, като игра на годината преди 10 години. И до момента в който PS Vita не оцеля дълго на този свят, то за благополучие Gravity Rush като поредност доживя модифицирана версия и продължение за PlayStation 4 в идващите години“, написа Сейнт-Амър.

Mass Effect 3

„Вероятно най-противоречивата игра от целия лист. Mass Effect 3 е може би най-разделящата мненията игра на последното десетилетие. Имам поради какъв брой игри знаете, за които издателят е издал публично изказване за историята и е пуснал DLC, с цел да се оправи с това? Но оставяйки това встрани, то с течение на времето, когато играчите седнаха и изиграха играта от край до край, ние открихме, че тя е в действителност същински именита. Mass Effect 3 взема всичко това, което сериите са построили до този миг и привнася чувството за мащаб, който дори е плашещ на моменти“, разяснява създателя на класацията.

Xenoblade Chronicles

Историята на появяването на играта на Запад е изключително любопитна. През 2012, Nintendo има своята нова обич – 3DS и прохождащия Wii U, а близко 100 милиона притежатели на Wii са оставени на произвола на ориста. Това предизвика някои от тях да провеждат така наречен Operation Rainfall, която да принуди Nintendo да разгласява игри за конзолата, които са излезли само в Япония, на Запад. Компанията се вслушва в гласа на геймърите и пуска три такива игри, като една от тях е точно Xenoblade Chronicles. Останалото е към този момент история.

Forza Horizon

Именно 2012 се явява годината, в която Microsoft взема решение да сътвори Horizon – една аркадна версия на своите известни серии Forza Motorsport, които до този миг са симулаторни. Това е началото на една велика поредност за притежателите на Xboz конзоли, като 10 години по-късно и пет игри по-късно, Forza Horizon е на върха още веднъж, а FH5 е една от игрите на предходната година.

Far Cry 3

„FC3 е една от тези именити игри, които трансформират вечно една поредност и гейм пейзажа, като цяло. Преди излизането на играта, сериите са добре признато (и механически впечатляващи), само че не са толкоз известни, както игри, като Halo или Call of Duty. Така че какво направи Far Cry 3, с цел да промени ситуацията? Докато запазваше всички тези характерности, които направиха сериите известни, тя добави харизматичния и подлудял изверг във всичко това. Злодей, който завладя въображението на геймърите и ги повлече към неговата полуда. Това е трик, който Ubisoft повториха с всяка последваща игра от сериите и на нас към момента не ни е доскучало от това“, Сейнт-Амър.

Dishonred

„Arkane Studios са създавали игри и преди Dishonred, само че това е заглавието, което ги изведе на огромната сцена. Съчетанието от екшън в първо лица, стелт геймплей и разнообразни вълшебен качества в едно по един превъзходен метод, доставят игра, която не беше като нищо, с което може да се съпостави до този миг. Когато излезе на времето – на девети октомври 2012, не бяха доста хората, които предричаха какъв резултат ще има тази игра върху екшън игрите с вероятност от първо лице, позитиви, на които се любуваме все още“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР