Стартът на същинския съдебен процес срещу Георги Семерджиев започна с

...
Стартът на същинския съдебен процес срещу Георги Семерджиев започна с
Коментари Харесай

Започна делото по същество срещу Семерджиев

Стартът на същинския правосъден развой против Георги Семерджиев стартира с разпит на очевидци. Днес разпитват и Симона Радева, упрекнатата полицайка, че е оказала помощ на обвинения Семерджиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ От бул. Джеймс Баучер в посока бул. Арсеналски с таксито си се престроявам за ляв завой, прекосих на зелено. В ляво има пешеходна пътека, на нея имаше доста пешеходци, които пресичаха. След секунди се чу свиреп удар. Не чух тон от натискане на спирачка. Имах болки в ребрата, краката, само че това бяха дребни неща. Дойде екип на спешна помощ, прегледа ме и ме попита дали нуждая се от хоспитализация, аз отговорих, че нямам. Видях и хора, които снимаха произшествието ”. Това съобщи таксиметровият водач Иван Овчаров, един от очевидците и потърпевш от злополуката породена от Семерджиев.

Адалберт Кръстев, криминалист и очевидец изясни, че е било след 23 ч. до момента в който е управлявал автомобила си с негов другар от град Хамбург и неговото семейство е било също с него.

„ Като слизах от бул. Черни връх имаше проблясъци и светлини, след което се чу доста огромен вик. Докато разговарях с околните ми имаше една пешеходна пътека и стопирах. Помислих, че има бомба, а не ПТП. Спрях след светофара и отидох при водача на таксито, той беше на кормилото, изправих го от кормилото и чаках да е в кръв. Извадих го, помолих го да излезе от автомобила, с цел да видя дали е добре, първият му въпрос беше нали минах на зелено.

Излезе и стартира да си чисти автомобила от стъклата, по-късно отидох до асансьора на бул. Черни връх нагоре. Отидох при първото момиче, видях, че нещата не са добре и отидох при другото момиче, тя също не беше добре, имаше и телефон до нея. След това слязох до първото момиче да видя какво се случва с нея, имаше още едно момче – 170 см високо, след което пристигнаха двама лекари да оказват помощ, доста хора гледаха, снимаха, само че не помагаха.

Беше в действителност голяма покруса. След това пристигнаха доста служители на реда, отидохме до колата и видяхме, че до нея има сигнална лампа и палка. На предната седалка имаше мъжка чанта, дойдоха служителите на реда, стартира огледът, затвориха параметъра и всичко продължи. Завихме автомобила, задната част на автомобила беше раздвоен на две ”, съобщи още Адалберт Кръстев.

БГНЕС напомня, че Семерджиев ще дава отговор за общо 5 закононарушения, осъществени на 10 юни 2022 година и на 5 юли 2022 година

В обвинителния акт, публикуван от прокуратурата, написа, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничаването е до 50 км в час, без шофьорска брошура и под въздействието на опиати. Автомобилът е минал на червен светофар.

За тежката злополука на бул. „ Черни връх ” обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност на две девойки: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е осъществено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло казусът е дипломиран като изключително тежък. Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Случаят провокира и редица рокади в Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР