Стартът на Олимпиадата в Пьонгчанг бе даден с впечатляваща церемония

...
Стартът на Олимпиадата в Пьонгчанг бе даден с впечатляваща церемония
Коментари Харесай

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг бяха официално открити

Стартът на Олимпиадата в Пьонгчанг бе даден с впечатляваща гала по разкриване на 23-те Зимни игри, която продължи два часа и остави без мирис близо 30 000 фенове на особено издигнатия за събитието стадион, както и милиони пред телевизионните екрани допълнително от 200 страни.

Арената във форма на пентагон с пет трибуни посрещна 92 делегации, които участваха в парада на спортистите. Знаменосец на българската бе сноубордистът Радослав Янков.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПИЩНОТО ОТКРИВАНЕ НА ЗИМНАТА ОЛИМПИАДА

Сред почетните посетители на церемонията бяха вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс, президентите на Германия и Франция Франк-Валтер Щайнмайер и Еманюел Макрон, генерал-губернаторът на Канада Жули Пайет и сестрата на водача на Северна Корея Ким Чен Ун - Ким Йо Джон, която се поздрави с южнокорейския президент Мун Дже Ин при започване на церемонията.

Тя е първият представител на севернокорейската ръководеща династия на посещаване в Южна Корея от края на Корейската война през 1953-та година насам.

Със звън от колосалната Камбана на мира от храма Сангуонг бе обещано начало на церемонията по откриването, траяла два часа. Последваха няколко артистични осъществявания, обичайни за Южна Корея, след което стартира и 50-минутният церемониал на нациите, като обичайно първо излезе делегацията на Гърция.

Българската делегация,

предвождана от сноубордиста Радослав Янков, излезе 32-ра на стадиона, а последна бе взаимната делегация на Южна и Северна Корея.

Двете страни демонстрираха стопляне на връзките в последните седмици преди началото на Олимпиадата, като даже ще взе участие с общ женски хокеен отбор на Игрите.

Четвъртата най-многобройна делегация

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОДГОТОВКАТА НА ЮЖНА КОРЕЯ ЗА ОЛИМПИАДАТА

Тази на Русия, излезе под безпристрастен байрак, поради възбраната на Русия да взе участие на Олимпиадата.

След парада на нациите последваха няколко музикални и артистични осъществявания, след което речи изнесоха президентът на Организационния комитет на Олимпийските игри Лий Хе Бьом и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

„ Събрали сме се на един исторически миг – публично разкриване на 23-те Зимни олимпийски игри.Те се състоят тъкмо 30 година след Игрите в Сеул. Тук са се събрали общо 6500 спортисти, треньори и публични представители от 92 страни. Ние на два пъти плакахме от несполучливите кандидатури на Пьонгчанг през 2010 и 2014 година. Сега ще се потвърдим като столица на една културна Олимпиада и Олимпиада на мира. Преди малко станахме очевидци на един исторически взаимен марш на Южна и Северна Корея. Игрите в Пьонгчанг ще станат международен фестивал на мира и хармонията “, съобщи Лий.

Българите в бяло, зелено и алено в Пьонгчанг 2018

Томас Бах, олимпийски първенец, се обърна към феновете и спортистите с думите:

"Това са първите Зимни олимпийски игри в Република Корея. Това е моментът, за който работиха доста Организационният комитет, обществените управляващи и доста доброволци – вие можете да бъдете щастливи.Сега настава времето на Пьонгчанг ".

Последва осъществяване на именитата ария на Бийтълс - Imagine, по време на която хиляди доброволци издигнаха с ръце светлини, които образуваха голям гълъб - признака на мира.

След осъществяване на националния химн на Южна Корея, последва полагането на клетва от страна на спортистите, треньорите и съдиите, преди да пристигна и най-дългоочакваният миг - запалването на олимпийския огън, с което бе даден формален старт на Олимпийските игри.

Огънят бе подложен в "лунна чаша ", ситуирана на пет опори във формата на пръсти. За край домакините показаха зрелищно 7-минутно шоу с фойерверки.

Главната тематика на церемонията бе мирът и бе показана историята на пет деца, които минават през доста завършения, преди да стигнат до мир. Делегациите на Южна Корея и КНДР минаха последни и под един байрак, както за последно се случи през 2006 година в Торино.

В музикалната част от церемонията участваха най-популярните корейски реализатори в разнообразни стилове. Стадионът с потенциал 35 000 фенове ще посрещне и закриването на Игрите, след което ще бъде демонтиран.

Олимпиадата в Пьонгчанг ще продължи до 25-ти февруари, като общо 2952 спортисти от 92 страни ще се борят за разпределението на 102 комплекта медали в 15 типа спорт.


СПОРТ Българският байрак блестна на Олимпийските игри 23-ите Зимни олимпйски игри са открити! Босът на Левски се похвали от Пьонгчанг
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР