Стартът на новата седмица няма да е същият без вестник

...
Стартът на новата седмица няма да е същият без вестник
Коментари Харесай

Четете в Марица: Балоните с развитието на Пловдив се пукат...

Стартът на новата седмица няма да е същият без вестник " Марица ". Той ви чака на павилионите на следващия ден, акцентите в този момент:

Дават гратис хромбуци на учебните заведения

Училищата в Пловдив ще могат да заявят хромбукове и да ги получат, без да похарчат нито стотинка за тях. Устройствата, които са по-подходящи за просветителни цели от преносимите компютри, ще дойдат през МОН по програмата REACT-EU.

Пандемията усили с 15% смъртността в Пловдивско

Пандемията от ковид внезапно подвигна равнището на смъртност измежду популацията в Пловдивска област. През 2020 година броят на умрелите е 11 569 души. В съпоставяне с миналата година техният брой е повишен с 1800 души, което надвишава 15 на 100.

Балоните с развиването на Пловдив се пукат следизборно

За това, че балонът с бюджета бързо ще се спука, имаме удостоверение още в доклад за първото тримесечие. Разходите са общо 65 млн. лева, при 64 млн. лева за 2020 година В структурата обаче имаме отрицателни трендове - разноските за заплати се усилват от 33 млн. лева на 39 млн. лева, а финансовите разноски понижават от 8 млн. лева на 3 млн. лева

Мозайките върху 2000 кв.м са огромният шлагер

Епископската базилика е открита по време на избавителни археологически разкопки в интервала 1982-1986 година Общата и дължина е 82,80 м, а ширината и е 36 м, което я прави най-голямата раннохристиянска постройка от IV-VI век на територията на България и една от най-големите на Балканите.

Сложиха на тезгяха някогашна казарма в Ягодово

Министерство на защитата разгласи на търг парцели с отпаднала нужда в цялата страна. Един от най-скъпите е в землището на с. Ягодово край Пловдив и е 115, 165 дка. Върху него има 46 здания, които ще придобие бъдещият притежател. Търгът ще се организира на 13 май т.г., а началната тръжна цена е 1 251 000 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР