Стартъпът Bespoken Spirits твърди, че може да революционизира производството на

...
Стартъпът Bespoken Spirits твърди, че може да революционизира производството на
Коментари Харесай

Този стартъп твърди, че с $2,6 милиона може да революционизира производството на уиски

Стартъпът Bespoken Spirits твърди, че може да революционизира производството на уиски, с помощта на създаването на нови научни решения. И в този момент компанията към този момент разполага с няколко милиона $, с цел да потвърди това.

Базираната в Калифорния компания употребява патентована технология за бързо произвеждане на персонализирано уиски, написа CNN. По-рано през седмицата компанията разгласи, че е получила мечтаните 2,6 милиона $, с които да потвърди на света изказванията си. Финансирането е било предоставено от двама вложители - Търман Джон Роджърс, американски академик, бизнесмен и " магнат " в областта на полупроводниците; и бейзболната легенда, понастоящем предприемач Дерек Джитър.

Уверението на Bespoken Spirits идва в комплицирани времена - когато провалите върху алкохолната промишленост от рецесията към новия ковид не престават да се ускоряват. Предвид работата с стеснен потенциал и затварянето на питейните заведения и заведенията за хранене, някои анализатори предвиждат двуцифрен спад в международните продажби на алкохол тази година. Търговското напрежение сред Съединени американски щати и Европейския съюз също потиснаха продажбите на уиски.
 Продават сбирката с най-редки уискита на аукцион следващата година
Продават сбирката с най-редки уискита на аукцион следващата година

Тя включва две бутилки с цена от по 2 млн. $ всяка

" Bespoken Spirits носи нова епоха на благоприятни условия за промишлеността, изключително откакто тя е мощно наранена от Covid-19 ", разясняват Стю Аарон и Мартин Янушек, съоснователи на стартъпа.

На уеб страницата на Bespoken Spirits се показва, че компанията има намерение да употребява технология, с която да симулира отлежаването на уискито. Докато множеството шотландски и ирландски уискита наложително отлежават в дъбови бъчви минимум пет години, а някои и повече от 30 години, калифорнийската компания декларира, че с помощта на своята нова технология, може за броени дни да извлече основните детайли от дъбовите бъчви, които усъвършенстват аромата, цвета и усета на уискито.

Компанията също по този начин ще предлага на потребителите персонализирани уискита - феновете ще могат сами да дефинират съотношението на другите вкусови характерности на напитката по отношение на своите желания. Стартъпът също по този начин твърди, че с новата технология ще се избегне и по този начин нареченият " благ дял " - към 10% загуба от уискито, което се изпарява и поема от самите бъчви при отлежаването.

Новите вложители на Bespoken също не са инцидентни - те към този момент имат опит в хранително-вкусовата индустрия. Дерек Джитър е вложител в компанията за хранителни артикули Performance Kitchen, а Роджърс е притежател на винарната Clos de La Tech в Санта Круз, Калифорния.

" Способността на компанията да дава както качество, по този начин и многообразие е това, което в действителност притегли вниманието ми и ме накара да желая да влагам ", разяснява Роджърс. " За къс интервал от време те към този момент са произвели невероятна гама от първокласни спиртни питиета от уиски до ром, бренди и текила. "
 Един шот от това уиски коства колкото чисто ново Porsche 911
Един шот от това уиски коства колкото чисто ново Porsche 911

Бутилка Macallan счупи върха и бе продадено за $1,9 милиона

На новия способ на произвеждане сигурно се гледа със песимистичност от някои от огромните производители на уиски, а и от ценителите също. Много хора обаче поддържат новия способ - през 2020 година Bespoken завоюва осем награди на Световната конкуренция за спиртни питиета в Сан Франциско, както и 10 оценки на форума за оценка на знанията в областта на произвеждане на крафт спиртни питиета, проведен от Института на американските дестилатори (Judging of Craft Spirits - American Distillery Institute).

И въпреки всичко - макар премиите и положителните мнения по адрес на компанията, Bespoken ще би трябвало да измине дълъг път, с цел да завоюва самопризнание от консервативните традиционалисти и пуристи в сектора. Джон Доувър - критик и познавач на качественото уиски - споделя, че не може да вини хората за това, че желаят да вкарат нововъведения в света на вековната напитка. Той обаче добавя, че " сдържа нападките си по адрес на тези производители, които гледат на креативния развой към производството единствено като на елементарен метод да завоюват пари ".
 Уискито Johnnie Walker ще се продава в хартиени бутилки от 2021-а
Уискито Johnnie Walker ще се продава в хартиени бутилки от 2021-а

Това ще е първата в света бутилка за спиртни питиета от хартия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР