Starship - новият гигантски космически кораб на SpaceX, може да

...
Starship - новият гигантски космически кораб на SpaceX, може да
Коментари Харесай

Илон Мъск обмисля превръщането на Starship в гигантски телескоп

Starship - новият великански галактически транспортен съд на SpaceX, може да изпрати първите астронавти на повърхността на Луната след задачите " Аполо ", както и да помогне за колонизирането на Марс. Изпълнителният шеф на компанията Илон Мъск обаче има и други упоритости за него.

В обществената мрежа Twitter той написа, че летателният уред може да се употребява и за астрономически наблюдения. Предприемачът позволи, че самият транспортен съд може да служи като структура за нов великански телескоп с десеткратно по-голяма разграничителна дарба по отношение на тази на " Хъбъл " на НАСА.

Според Мъск, концепцията за превръщането на Starship в солиден галактически телескоп му е препоръчана за първи път от астрофизика на Националната лаборатория " Лорънс Бъркли " Соул Пърлмютър.

Новината идва малко, откакто застаряващият " Хъбъл " още веднъж спря работа заради софтуерен проблем. Сега учените от Американската галактическа организация обезверено търсят решение, с цел да върнат телескопа към нормалната му работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР