Старши треньорът Симоне Индзаги не се е съмнявал и за

...
Старши треньорът Симоне Индзаги не се е съмнявал и за
Коментари Харесай

Индзаги: Мога само да поздравя футболистите си

Старши треньорът Симоне Индзаги не се е съмнявал и за миг, че футболистите на Интер могат да изведат италианския гранд до финала в Шампионската лига. Неговият отбор се наложи с един гол против градския противник Милан в реванша и завоюва с общ резултат 3:0.

" В началото това бе просто фантазия, само че ние не спряхме да имаме вяра, направихме превъзходен спринт към финала и в последна сметка изиграхме две доста положителни дербита. Мога единствено да поздравя момчетата ", сподели той за Sport Mediaset.

Интер не стартира сезона по най-хубавия метод, само че в последно време резултатите на тима са безупречни. " Черно-сините " са трети в Серия " А " и са на край за Купата на Италия против Фиорентина.

" Още първоначално споделих, че ще няма да разпределяме силите си сред шампионатите и ще играем на всички места до дъно. Просто опитваме да се представим по допустимо най-хубавия метод ", продължи треньорът на италианците.

Със снощното 1:0 Интер завоюва за четвърти следващ път през сезона против Милан, което не се бе случвало в градското дерби от 1973/1974.

" Футболистите ни демонстрираха мощ, целенасоченост, експанзия и централизация. Тя бяха безупречни. От януари насам изиграхме четири дербита и спечелихме всяко едно от тях. Милан бе първенец на Италия и е първокласен тим, само че нашите футболисти се показаха превъзходно. Те заслужават да се насладят на тези триумфи ", сподели още Индзаги.

Преди двата мача от Шампионската лига, Интер надделя с 3:0 Милан за Суперкупата през януари и месец по-късно завоюва с 1:0 в Серия " А ". 

Запитан кой желае на финала - Манчестър Сити или Реал Мадрид, Индзаги избра да остави нещата на ориста. Двата тима играят по-късно през днешния ден в Англия, откакто мачът в Испания приключи наедно 1:1.

" И против двата тима ще бъдем новобранци първоначално, само че във футбола всичко е допустимо. През предходната година загубихме два пъти от Реал Мадрид, само че играхме добре. За Манчестър Сити не мога да ви кажа нищо, което към този момент не знаете. Ще играем с този, който излезе на терена против нас ", безапелационен е треньорът на Интер.

Индзаги съобщи, че в този момент фокусът на тима се реалокира към Серия " А ", където следва мач с новия първенец Наполи.

" Утре футболистите ни ще почиват, тъй като не са имали ден за разформироване от 1 април насам. Заслужават си го изцяло. Ще се съберем още веднъж в четвъртък, защото би трябвало да се приготвяме за мач против Наполи ", приключи той.

Автор: Ивайло Георгиев / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР