Старши треньорът на Вихрен (Сандански) Наджи Шенсой даде интервю след

...
Старши треньорът на Вихрен (Сандански) Наджи Шенсой даде интервю след
Коментари Харесай

Наджи Шенсой: Не изпълнихме целите си през есента! Още отсега градим шампионски отбор за 100-годишнината през сезон 2024/2025

Старши треньорът на Вихрен (Сандански) Наджи Шенсой даде изявление след края на есенния дял от сезона. Ето какво показа наставникът за миналите мачове и по-важното – за краткосрочните и по-дългосрочни цели в клуба:

-Господин Шенсой, какво свършихте през есента и какво не успяхте да извършите?
-Не успяхме да осъществяваме задачите, които си бяхме сложили при започване на сезона. Нашата цел бе да бъдем първенци, само че Миньор (Перник) прекалено много поведе в класирането, за което има много аргументи. През предишния сезон Вихрен приключи на второ място след Марек и най-логичното нещо бе да бъде непокътнат съставът и просто да бъде надграден за сегашния шампионат. Но не се получи така…

-Защо? Какво се случи тази есен?
-Не успяхме да създадем селекция, разполагахме с доста пай състав, на процедура нямахме бранители! Знаете, че се наложи да преквалифицираме няколко футболисти да играят на други позиции и до момента в който се сработят им трбяваше време. Реално резултатите демонстрират къде е бил казусът ни – прекалено много голове допуснахме, цели 24. Толкова, даже и по-малко попадения, са инкасирали доста други тимове, които са много по-назад от нас в класирането, а това не приказва добре за нас. А знаете, че освен във футбола, а и в баскетбола, мачовете се печелят първо с добра отбрана, а по-късно с нахлуване!

-Като че ли проблемите не бяха по никакъв начин малко. В един миг отсъствахте заради персонални аргументи, тимът игра в Микрево…
-Да стартираме въпросите един по един. Няма по какъв начин моето неявяване да не повлия на тима. Разполагам с добър щаб, само че знаете, че наличието на старши треньора е витално значимо. Когато него го няма, аз разгадавам и самите футболисти да бъдат виновни, което обаче не се случи и резултатите го демонстрираха. На мача с Балкан (Ботевград) да вземем за пример вместо първото полувреме да им вкараме пет гола, най-после загубихме с 1:3. И не Балкан ни вкара тези попадения, ние сами си ги вкарахме, което е извънредно несериозно!

Подходът ни на моменти беше лекомислен и не приляга на клуб, какъвто е Вихрен. Нашето предпочитание бе да изоставаме през зимата най-много на 6 точки от Миньор, който напролет ще ни гостува в Сандански и можеше да опитаме да нападаме първото място. Но в един миг разликата набъбна на 12-15 точки, а към този момент и повече.

-Ще атакувате ли най-малко второто място?
-Ние наложително би трябвало да преследваме второто място. Не е същото да станеш втори и да си седми. Да, оставаш отново в Трета лига, само че в случай че останеш седми значи си се провалил тотално!

-Спечелихте регионалния край за Купата на Аматьорската лига и продължавате в идващия стадий. Какви са задачите ви в този шампионат?
-Да, победихме Пирин (Гоце Делчев), а напролет ще играем с Оборище (Панагюрище). Искаме да спечелим тази купа, което се надявам да бъде дребна разтуха за това, че в шампионата не се справихме добре през есента.

-Домакинските мачове в Микрево прибавят ли минус към общата картина?
-Разбира се. Теренът е неприятен, неравномерен е. Аз желая да се играе бързо и по земя, а по време на мачовете няма по какъв начин да се получи на този терен, просто не ни го разрешава. Няма и атмосфера. Да, идваха хора от Микрево, само че не е същото. Сега напролет ще играем на доста прекрасен и нов терен на нашия стадион в Сандански, а и ще имаме най-важното – поддръжката на нашите почитатели.

-Работите ли върху зимната селекция?
-Да, към този момент привлякохме публично Антон Карачанаков, който е доста умел и ще ни даде извънредно доста класа в нахлуване. Ще обявим и още нови имена, като в проектите ни влизат и привличане на 3-4 млади футболисти под 23 години, които да влизат в тази възраст през идващия сезон 2024/2025.

-Именно към идващия сезон 2024/2025 ли е ориентиран погледът ви?
-Ние още занапред работим върху проектите ни през идващия сезон 24/25 наложително да бъдем първенци и да се върнем в професионалния футбол. През 2025 година Вихрен става на 100 години и за нас най-важната цел е да се върнем първо във Втора лига, а по-късно и в Първа лига. Затова още занапред вършим селекция, не желая да отсрочвам за идващото лято. Нека напролет да обиграем тима и каквото не успеем да притеглим, ще го прибавим през лятото на 2024. Така ще имаме изцяло подготвен и боеспособен тим за идващия шампионат!

-Какви са проектите на управлението за селекцията, както и за задачите, за които вие споделяте?
-Напълно съответстват. Всички желаеме да работим още занапред и идващия сезон да се върнем в професионалния футбол! Всичко, което зависи от нас – управление, треньори, ще го създадем. Ние работим не като клуб от Трета лига, а като професионален клуб. Всичко ще бъде построено, както би трябвало – селекция, подготовки, лагери… Каквото е нужно, ще се направи, с цел да изградим тима!

-Така ли успяхте да убедите и първото си ново попълнение Антон Карачанаков?
-Вижте, доста е значимо футболистите, които идват, да имат вяра на мен и на управлението. Говорихме с Карачанаков, той изслуша проектите ни и подписа с клуба. Сега към този момент аз давам отговор за селекцията, само че това значи, че и аз нося отговорност за резултатите. Ако през лятото нямах опция да направя селекция, в този момент няма да е по този начин, само че и аз ще нося цялостната отговорност за всичко, което се случва с резултатите на тима!

-С кои футболисти ще се разделите през зимата?
-Ще има такива. Това ще са играчите, които не дадоха отговор като качество на нашия тим. Ще им стиснем ръката и ще се разделим. Винаги ми е било забавно, когато прочета или чуя – треньорът изгони съответен футболист. Не, футболистите сами се гонят, а треньорът единствено осъществя това, което те са създали или по-скоро не са създали през сезона. Ако един състезател вкара 30 гола, дали бих го изгонил?! Така че от самите играчи зависи дали ще останат или не в тима.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР