Старши треньорът на турския баскетболен Анадолу Ефес Ергин Атаман потвърди,

...
Старши треньорът на турския баскетболен Анадолу Ефес Ергин Атаман потвърди,
Коментари Харесай

Ергин Атаман: Ако отида в Панатинайкос, искам да стана новия Желко Обрадович

Старши треньорът на турския баскетболен Анадолу Ефес Ергин Атаман удостовери, че води положителни диалози с Панатинайкос и съобщи, че при разлъка с сегашния си клуб, гръцкият гранд би бил първият му избор.

57-годишният ментор ще стане свободен сътрудник през лятото, а откакто неотдавна бе удостоверил за контакт с Панатинайкос, пред гръцкото издание Live Sports, Атаман разкри, че договарянията не престават и наподобяват положително.

„ Вярно е, че беседваме и мога да ви кажа, че имам положително чувство. Водим почтена полемика и от това, което узнавам, възприятието е позитивно. Ще прибавя, че в случай че напусна Анадолу Ефес, Панатинайкос ще бъде първият ми избор. Скоро ще дам отговор на предлагането, което получих “, разяснява Ергин Атаман.

Турският експерт съобщи още, че чака финансова поддръжка от управлението на Панатинайкос, с цел да може клуба да върне остарялата си популярност. Атаман добави, че би желал да стане новият Желко Обрадович.

„ Президентът ми сподели, че желае да върне Панатинайкос там, където принадлежи и това ме устройва. Искам да печелим трофеи и да реализираме доста. Ако дойда в клуба, желая да стана новия Желко на Панатинайкос “, направи съпоставяне Ергин Атаман с именитият сръбски треньор Желко Обрадович, оглавявал „ зелените “ от Атина в предходния им прочут интервал.

В 13-годишния си престой в Панатинайкос Обрадович завоюва пет трофеи в Евролигата и 11 шампионски трофея на Гърция с тима.

Атаман завоюва две следващи трофеи в Евролигата с Анадолу Ефес, както и две шампионски оценки на Турция, само че този сезон отборът не съумя да се класира за плейофите в най-престижния европейски клубен шампионат по баскетбол за мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР