Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев беше изключително доволен от

...
Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев беше изключително доволен от
Коментари Харесай

Щастливият Белчев: Равният просто не ни устройваше

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев беше извънредно удовлетворен от успеха с 1:0 над Левски в първия кръг от плейофната фаза в шампионата. Наставникът на „ алените ” призна, че под проливния дъжд на Националния стадион „ Васил Левски ” футболът съвсем отсъстваше, но неговите избраници са спечелили „ борбата на характери ”.

Единственото попадение в срещата бе дело на Фернандо Каранга в 84-ата минута. За голмайстора на Първа лига това беше 22-о попадение от началото на сезона.

„ Всяка една победа е значима, изключително когато е в дерби. Искам първо да поздравя момчетата за борбата, която организираха. Видяхте изискванията за игра какви бяха. Футболът отсъстваше, беше повече борба на характери. Можеше и малко по-добре, само че теренът затрудни и двата тима ”, разяснява Белчев пред DIEMA SPORT.

„ До огромна степен мокрият терен попречи. Искаме да държим трайно топката, да имаме превес и да играем надълбоко в полето на съперника. Смятам, че направихме максимума поради изискванията. ”

„ В заключителната част на първото полувреме стояхме малко по-добре. Така беше и през второто полувреме. Имаше дух в действителност. Равният резултат не ни устройваше. Отборът имаше търпението, изчакахме нашия миг, в който реализирахме, и взехме успеха. ”

„ Мисля, че и трите смени се включиха добре. Винаги има какво още да се желае. Може би напрежението от това, че е дерби, че трябваше да спечелим, оказа въздействие. ”

„ Липсата на Алберг в групата? Не, не е травма. И тримата – Алберг, Укра и Дюлгеров - бяха здрави, и тримата бяха с нас до последно. Аз избрах групата с мисъл за това къде вероятно ще имаме проблеми и да имаме равностойни смени. Не става дума за наказване или нещо сходно. ”

„ Всяка победа би трябвало да ни дава самочувствие и го прави. Всички знаят, че би трябвало да дават най-хубавото освен против Левски. Невинаги ще се получава. Когато има предпочитание, когато има усърдие, когато се вижда, че оставят сърцата си на терена, няма по какъв начин да им се сърдим на момчетата. ”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР