Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун се изказа ласкаво

...
Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун се изказа ласкаво
Коментари Харесай

Майк Браун за Везенков: Колкото повече играе, толкова по-добър става

Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун се изрече ласкаво за Александър Везенков след успеха над Кливланд Кавалиърс със 132:120.

Наставникът на “кралете ” съобщи, че българският национал става все по-добър с времето и стартира да намира своя темп с множеството минути, които получава. Везенков означи 11 точки за 17 минути при триумфа над “кавалерите ” тази заран.

“Саша има ужасно възприятие за играта. Той вкара някои доста значими стрелби през днешния ден. Той отваря съществени пространства за останалите, до момента в който е на терена и обърква отбраната на противниците. Момчетата получават отворени стрелби, единствено поради неговото наличие. Освен това той прави доста от тези дребни неща - да вземем за пример оня миг, при който той изтича на цялостен спринт в предно поле и накара бранителя да избере да спре топката, вместо да пази него на нулевия ъгъл. Той получи свободна пукотевица и я вкара ", изясни Браун.



" Той е физически здрав и може да се бори под коша. Колкото повече играе, толкоз по-добър става. В отбрана той от ден на ден схваща напътствията ", сподели още треньорът.

" Работи доста крепко и мога да кажа, че “небето е граница ” за него. Малко по малко стартира да намира своя темп с множеството минути, които получава ”, показа още Браун на конференцията след мача.

Лидерът на Сакраменто Кингс ДеАрън Фокс също не спести положителните думи за Александър Везенков след успеха над Кливланд.

" Мисля, че стартира към този момент да се забавлява тук, да вкарва стрелби, това му оказва помощ, любува се на баскетбола " сподели Фокс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР