Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо продължава да иска да

...
Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо продължава да иска да
Коментари Харесай

Моуриньо взима Джака в Рома в последния момент

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо продължава да желае да притегли халфа на Арсенал Гранит Джака преди затварянето на трансферния прозорец. Португалецът искаше швейцарския национал още през лятото, само че тогава двата клуба не съумяха да се схванат за прехвърлянето му, въпреки полузащитникът да бе договорил персоналните си условия с „ римските вълци “.

На „ Олимпико “ обаче не са се отказали от преследването на 29-годишния футболист и ще насочат нова оферта за него в последните дни на трансферния прозорец, пишат „ Gazzetta dello Sport “ и „ Corriere dello Sport “.

Преди това обаче в Рома би трябвало да освободят място за Джака. Клубът прави всичко допустимо да се раздели с халфа Амаду Диавара. Гвинеецът обаче отхвърли трансфер във Валенсия, тъй че шефът на Рома Тиаго Пинто ще има среща с сътрудника на играча Даниеле Пирайно, на която да потърсят решение. Проблем обаче е заплатата на Диавара, който получава по 2,2 милиона евро на година, а не са доста тимовете, които могат да си разрешат да му заплащат сходна сума.

В същото време и договарянията с Арсенал надали ще са лесни. Англичаните са сложили цена от 20 милиона евро на Джака, само че от Рома сега не могат да извадят такава сума. Вероятно „ джалоросите “ ще опитат да се договорят с лондончани да платят на няколко вноски, само че не е ясно дали на „ Емиратс “ ще се съгласят на сходна договорка.

vuole: pronto l'ultimo assalto della per gennaio
— Corriere dello Sport (@CorSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР