Старши треньорът на Пирин Благоевград Христо Янев бе пределно откровен

...
Старши треньорът на Пирин Благоевград Христо Янев бе пределно откровен
Коментари Харесай

Христо Янев: Не виждам светъл лъч

Старши треньорът на Пирин Благоевград Христо Янев бе пределно прям за обстановката в клуба, като след края на дуела против Левски, приключил 1:1, той приказва за проблемите в благоевградския клуб.

„ Първо доста ми е мъчно да приказвам за футбол при цялата обстановка в клуба. За мен е иистинско удоловствие да работя с такива момчета, горделив съм от тях с показаното през днешния ден. Много малко футболисти и като цяло спортисти биха излезли и биха създали това през днешния ден, като се намират в толкоз сложна обстановка. Не заслужаваме нещото, с което се борим всеки ден. В нито един курс не са ме учили по какъв начин да се оправям в тази обстановка “, съобщи Янев минути след края на мача в Благоевград.

Той съобщи, че не има вяра нещата в Пирин да се оправят: „ Ако би трябвало да бъда почтен, не виждам никаква светлина. Ситуацията става все по-тежка. Не виждам ярък лъч в клуба, единственият подобен лъч са тези момчета. Не знам дали ще имам силата и волята да подвигна съблекалнята да работи при такива проблеми “.

„ Обичам футбола, футболът е моят живот, само че всички в клуба би трябвало да видят, че има нещо, поради което си заслужава да излизат на терена. Всичко, което върша, излиза отвън моите пълномощия. Всеки ден подобавам прочувствено, чисто човешко. Трудно ми е да се събера и да върша това, за което съм нает “, съобщи младият ментор.

Той разкри и какъв метод е имал Пирин за мача с Левски: „ Подходихме по доста елементарен и обикновен метод. С момчетата си говорихме, че тези труд, пот, сълзи и обиди против нас би трябвало да си костват. Няма значение мястото на тима и точковия недостиг. Всяко стъпване на терена е, с цел да реализираме оптимално положителни резултати “.

„ Видяхме, че Пирин по нищо не отстъпва на Левски. Левски разполага с доста добра селекция, с треньор №1 в България, само че ние играхме със самочувствие и се забавлявахме. Пуббликата не знае с какви демони се борят тези 22-а индивида на терена “, удовлетворен бе Янев от своите момчета.

„ Аз постоянно съм показвал почитание към съдийската бригада. Една обстановка, която ми направи усещане е, че вместо играта да се спре, когато футболист е с заплаха за живота, е по-важно да се даде опция на другия тим да вкара гол “, сподели той по отношение на съдийската бригада на мача.

Янев сподели какво е положението на Христофор Хубчев, който бе откаран с кола за спешна помощ след края на дуела: „ Има усложнения с дишането, получил е удар в ребрата. Изпратихме човек с него, с цел да знаем какво се случва с него в болничното заведение “.

„ Благодаря за поддръжката на почитателите през днешния ден, които поддържаха своя тим и могат да се усещат горди, че Пирин се опълчи на Левски. Не знам дали ще имам силите да упражнявам и стимулиран футболистите да вършат това, за което са наети. На база на своя потенциал аз давам всичко, на което съм кадърен, от заран до вечер “, приключи Христо Янев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР