Старши треньорът на националния тобор на България по бокс за

...
Старши треньорът на националния тобор на България по бокс за
Коментари Харесай

Ангел Ангелов: Стойка Петрова и Станимира Петрова могат да спечелят отличия в Токио

Старши треньорът на националния тобор на България по бокс за дами Ангел Ангелов има вяра, че Стойка Петрова и Станимира Петрова имат всички шансове да завоюват оценки на Олимпийските игри в Токио през това лято. Стойка Петрова, който се състезава в категория до 51 кг, е двукратна европейска шампионка и двукратна международна вицешампионка.
Станимира Петрова, която се боксира при 57-киломгамовите, пък е международна шампионка от Джеджу 2014 и двукратна европейска шампионка, както и златна медалистка от Европейските игри в Минск 2019.
" Всичко ни е обезпечено, подготовката на дамите стартира на 14 януари и въпреки и къса, съм сигурен че бе доста потребна и свършихме отлична работа. Много съм удовлетворен от това, което работихме. Сега от два дни упражняваме с Бразилия, Мароко, Гърция и техническата подготовка се обрисува да бъде на високо равнище. Момичетата са стимулирани, макар подозренията по отношение на провеждането на Олимпиадата. Целта им е присъединяване и дай Боже - медали.

Водим диалози след " Странджа " да отидем на Белмекен за 20 дни, след което през април ще създадем лагер, чакаме и непознати състезатели да дойдат. Вярвам, че действително имаме сили да спечелим две квоти - посредством Стойка и Станимира. Такива са действителните ни благоприятни условия, като двете имат и капацитет за медали от Токио ", сподели Ангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР