Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол за

...
Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол за
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Днес видяхме един уморен и един свеж отбор

Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски съобщи, че е горделив с тима за представянето на Европейския шампионат в Тбилиси.

След загубата от Белгия, с която отборът на България отпадна от Евробаскет 2022, Барчовски разяснява: " Днес видяхте един изтощен тим против един пресен отбор. Вчера играхме доста сложен мач, прибрахме с в хотела в среднощ, а белгийците имаха против Турция съвсем почивен ден. Не е добре единият отбор да играе късен мач, а другият - ранен, това е значим подробност, а плюс някаква поддръжката на реферите... Но това беше обикновено, чакахме го. "
 Жалко! България отстъпи на Белгия и си взе довиждане с Евробаскет 2022
Жалко! България отстъпи на Белгия и си взе довиждане с Евробаскет 2022

" Лъвовете " изгубиха от " алените дяволи " със 80:89

" Поздравления за Белгия и треньора им, те играха мъдро в отбрана, тичаха доста и стопираха стрелбата ни от отдалеченост ", добави Барчовски.

" Гордеем се с играта си през целия шампионат. Гордея се с тима и играчите ми, това мога да кажа сега ", сподели още селекционерът на България.

Той насочи специфични благодарности и към американецът с български паспорт Дий Бост, който завърши кариерата си в националния отбор.

Колкото до думите на Чавдар Костов, че също повече няма да играе за националния тим, Росен Барчовски съобщи: " Аз съм сюрпризиран, не толкоз за такова решение, той играе много години, тежко е, само че все пак може би съм пропуснал да дам съвет, че такива генерални решения не се взимат под страст. За такова нещо би трябвало да се изчака два-три дни, човек да си почине. Надявам се това нещо да се промени, тъй като той може да играе още за националния тим. При всички положения е време да се появят млади играчи и не трябва да се вършат някакви генерални заключения. "

По мотив своето бъдеще и на щаба си, Барчовски разяснява: " Щабът ми работи прелестно, ние сме превъзходен екип. За мен важи същото, което споделих за Чавдар Костов. Такива решения ще взимам като си умря и на трезва глава. "
 Чавдар Костов: Това беше последният ми мач за националния тим
Чавдар Костов: Това беше последният ми мач за националния тим

" Не ни доближи централизация, организация, не успяхме да отговорим на тяхното движение "

Попитан за съдийството на Европейското състезание, изключително на последните два мача на България в Тбилиси против Грузия и Белгия, Росен Барчовски сподели, че не търси оправдания. " Ако приказвам с фокус върху съдийството, това ще излезе като опрощение. Но равнището не беше положително, съгласно мен не дава отговор на равнището на играчите и тимовете, а мисля, че имаше и наклонност и през вчерашния ден, и през днешния ден, а наклонността е неприятно нещо. Да се бърка на такова равнище не е добре. Но, в случай че бяхме играли по-добре и не бяхме позволили да стане разлика, може би нямаше да е по този начин. Те ни поведоха и няколко съдийски отсъждания към този момент бяха капакът. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР