Старши-треньорът на националния отбор по борба (жени) Петър Касабов сподели

...
Старши-треньорът на националния отбор по борба (жени) Петър Касабов сподели
Коментари Харесай

Петър Касабов пред ТОПСПОРТ: Ще се радвам да си свършим работата още на първата олимпийска квалификация

Старши-треньорът на националния тим по битка (жени) Петър Касабов показа детайлности към подготовката на отбора преди старта на Европейското състезание в Италия.

Националките ни са на лагер в Благоевград - локация, която по традиция е измежду носещите шанс и позитивни страсти на състава ни, а не на последно място предлага и нужните условия за оптимална подготовка на състезателките ни.

Шампионатът на Стария континент в Рим ще се организира от 10-и до 16-и февруари.

Ето какво показа Треньор номер едно на България за 2018 година пред ТОПСПОРТ :

" Всичко в тима ни е наред. Обстановката е чудесна, няма напрежение и тренировките не престават съгласно плануваното. Да, в кръга на шегата, изискванията са снежни към този момент, както е в множеството региони. Иначе нищо тук в никакъв случай не ни е липсвало. Имаме всичко, от което бихме могли да се нуждаем, за провеждането на една солидна подготовка.

Имахме задгранични спаринг сътрудници. Четири девойки от тима на Алжир се готвеха дружно с нас. Може да се каже, че взаимно си съдействахме, като на тях им следва шампионат в Африка.
 Снимка 431680
Източник:

Преди началото на Европейското състезание девойките са съсредоточени и целеустремени. За нас няма огромен конгрес, към който да не подходим оптимално. Европейското си е Европейско. Търсим максимума от опциите. Целим се допустимо най-високо. Няма да се пестим ненужно. Ще покажем на какъв стадий от подготовката сме.
 Снимка 417397
Източник:

Всяка се готви съгласно направения особено за нея хранителен режим. При всеки е самостоятелен методът, с цел да може да има оптимален резултат.

Наблягаме на бързината. Търсим повече сила и упражняваме интензивно, в търсене на тази експедитивност, за която стана дума. Това ще бъде едно от оръжията ни, както постоянно. Остава напълно малко до Европейското състезание, тъй че ще използваме мощните си страни.
 Снимка 431677
Източник:

Олимпийските квоти. Да. Това е огромната цел. Имаме две квалификации, както знаете. Моето предпочитание е да реализираме колкото се може повече от дилемите си още на първата подготовка. Иска ми се множеството квоти там да си ги спечелим.
 Снимка 417615
Източник:

При всеки е друго. Понякога надпреварата пред лични почитатели може да е плюс, различен път да е малко по-натоварващо и задължаващо. Ще забележим по какъв начин ще се случат нещата. Заради това и не мога да бъда безапелационен дали това, че последната подготовка е в София е сигурно в наш плюс.
 Снимка 431673
Източник:

Контузиите, популярност Богу, са надалеч от нас сега. Има въодушевление в тима ни, виждам усмивки, само че и целенасоченост.

Формата е значима, това е несъмнено. Но също толкоз значимо е и спокойствието. Трябва да има мир в главите на състезателите. Те да са съсредоточени и да са наясно какво и по какъв начин желаят да реализират.
 Петър Касабов е рожденик през днешния ден
Петър Касабов е рожденик през днешния ден

" Пожелаваме здраве, шанс и още доста триумфи "

Да, хората чакат високи резултати от нас. Очакват максимума. Това сами си го извоювахме и заслужихме. Сега би трябвало да се съобразяваме с него. Но аз имам вяра, че за девойките ще има позитивен резултат от това. Те са огромни персони. Изградени характери. Професионалисти. Знаят по какъв начин да владеят и употребяват обстановката ", разяснява Петър Касабов.
 Снимка 431959
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР