Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол за

...
Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол за
Коментари Харесай

Барчовски: Имаме договорка с Везенков и Бост да участват на Евробаскет 2022

Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски разгласи, че подготовката за идното Европейско състезание ще стартира при започване на август. Селекционерът заяви, че са набелязани двама задгранични състезатели, за които се чака да бъде задействана процедура за приемане на български паспорти.

" Ще се готвим първо в Панагюрище, след това имаме шампионат в Чехия и продължаваме в Самоков. Имаме квалификации в края на август за Европейското състезание ", съобщи Барчовски след прибирането на тима от Сараево, където нощес изигра последния си дуел от квалификациите за Световното състезание за мъже през 2023 година.

С провалянето от Босна и Херцеговина със 73:76 българският отбор не съумя да се класира за втората фаза на пресявките и отпадна от конкуренцията.

Росен Барчовски добави, че има сделка с двама от водачите - Александър Везенков и Дий Бост да играят на Евробаскет 2022 през септември.

" Имаме сделка с Везенков да взе участие в подготовката и на самото Европейско състезание. Същото е и с Дий Бост. Сега ще имаме диалог. Дейвид Кравиш ще бъде. Имаме поради един гард, в този момент се появи още един. Смятам, че по най-бързия метод ще им подготвим документите за натурализация, само че това няма да стане бързо. При всички положения Бост би трябвало да играе на Европейското състезание, а както видяхте нощес е извънредно значимо да играе ", разяснява селекционерът на представителния отбор на България.

За резултатите в последните мачове от международните квалификации Барчовски сподели: " Преживяваме ги много тежко. Три мача подред губим по този начин. Още в Чехия можехме да сме се класирали. Не успяхме в последните секунди по разнообразни аргументи. Това е ситуацията. След успеха на Чехия в Литва нещата станаха доста сложни. Но все пак искахме да победим. Не може да се срамим. Смятам, че би трябвало да се гордеем с играта, която показахме. "

" При Йордан Минчев нещата не са приятни, тъй като се приземи на крайници на противник. Сега отива да го снимат. Дано няма нещо обезпокоително. Александър Везенков и Станимир Маринов се нуждаят от отмора, само че не можеха да играят. Те ще се оправят, въпрос на време. Има един месец до началото на подготовката. Тя би трябвало да стартира на 1 август и би трябвало да се явяват всички ", изясни Росен Барчовски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР