Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Росен

...
Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Росен
Коментари Харесай

Барчовски: Шансовете ни за класиране напред в квалификациите са 50:50

Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол Росен Барчовски и капитанът Чавдар Костов са оптимисти за класирането на състава за втория стадий от квалификациите за международното състезание за мъже през 2023 година в Япония, Индонезия и Филипините.

Тимът бе избран за номер 1 през месец февруари за положителното си показване в квалификациите против Чехия, в които записа победа и загуба, като заема трето място във краткотрайното класиране в група F. Националите по баскетбол изпревариха волейболния тим на Хебър, който също бе номиниран.

„ Изпитвам горделивост поради момчетата. Преди мачовете бяхме оптимисти, само че гледахме с огромен почит Чехия, а в действителност ги превъзхождахме и бяхме на стъпчица от класиране в идната фаза. Не бих споделил, че към този момент съм по-спокоен, дори има лека горчилка “, съобщи Росен Барчовски във връзка резултатите в срещите с чехите.

„ През юли, когато са идващите мачове от международните квалификации, тимовете ще са с разнообразни сформира, а и Чехия има домакинство на Босна и Херцеговина. При нас нещата са една концепция по-трудно, само че възможностите ни са 50:50. Трябва да вземем един мач и имам вяра, че ще го създадем “, добави селекционерът на националния тим.

България ще одобри Литва на 1 юли, а три дни по-късно ще гостува на Босна и Херцеговина в последните си срещи от първия стадий.

Барчовски разкри, че има увещание, че Александър Везенков ще може да играе в дуелите през юли, а предпочитание да се включи отново е изявил и натурализирания гард Дий Бост, с който първичната спогодба е била да играе на европейското състезание. Старши треньорът чака и възобновяване на трима значими състезатели – Чавдар Костов, Станимир Маринов и Йордан Минчев.

По мотив усложненията с настаняването на тимовете в Ботевград за квалификационния прозорец през юли, Росен Барчовски изясни, че към този момент „ Арена Ботевград “ остава главен вид за хазаин на мача на България с Литва, като вероятно преди този момент подготовката ще протече в Самоков.

Капитанът на националния отбор Чавдар Костов си пожела през юли още веднъж да има мотив съставът да бъде отличен.

„ Засега всичко върви по проект. Надявам се, в случай че е допустимо да в средата на април да съм подготвен и играя в плейофите на българското състезание “, разяснява той във връзка възобновяване си от контузията, която получи във втория мач с Чехия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР