Старши треньорът на националния отбор на Австрия по волейбол за

...
Старши треньорът на националния отбор на Австрия по волейбол за
Коментари Харесай

Треньорът на Австрия! Можем да изненадаме България

Старши треньорът на националния тим на Австрия по волейбол за мъже Радован Гачич приказва малко преди заминаването на отбора за Хадера (Израел), където от 12 до 17 януари ще се проведат европейските квалификации за Евроволей 2021.
Съперници на Австрия са България и Израел.

„ България е безспорна топ волейболна нация от десетилетия, и то в международен мащаб “, акцентира Радован Гачич.
„ Европейското състезание преди две години не мина толкоз добре за България с 11-то място, „ само че в този момент още веднъж са доста добре позиционирани. Всички играчи, които старши треньорът Силвано Пранди прикани в игра на най-високо равнище. Цветан Соколов от московско Динамо без подозрение е един от най-хубавите диагонали в света, само че и на останалите позиции са безусловно страхотни. Играчите са в деяние в най-хубавите лиги в света. Това приказва всичко за качеството на този тим ”, съобщи наставникът на Австрия.
„ Но аз съм уверен, че можем да изненадаме толкоз мощен тим. Защото и моят екип има своите мощни страни ", сигурен е Гачич.

На старта на квалификацията за европейско състезание австрийците няма да се срещнат с българите, а с домакините. Израел няма същото равнище на триумф като любимеца на групата. Последното присъединяване в Европейското състезание беше преди 50 години.

„ По-голямата част от играчите идват от израелската лига, която в този момент е на положително равнище “, изяснява основният треньор на Австрия.
„ Нямат подобен състезател като суперзвездата като България – Цветан Соколов. Но Израел може да разчита на играчи с интернационален опит като Александър Шафранович, който е играл в най-хубавите клубове в Гърция и Германия. Те работят доста добре като тим, което е и най-голямата им мощ и като домакини сигурно могат да поднесат изненада. Но мисля, че сме по-добрият тим. Във всеки случай това ще бъде извънредно забавен шампионат “, уверен е Гачич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР