Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от промяната

...
Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от промяната
Коментари Харесай

Пиоли: Показахме, че можем да побеждаваме най-добрите

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли остана удовлетворен от смяната в самочувствието и настройката на тима, когато се изправя против най-силните противници.

Късно нощес „ росонерите “ стигнаха до точка при гостуването си на Ювентус, а в края даже можеха да измъкнат успеха.

„ Дойдохме в Торино за успеха. Ювентус доминираше в първите 20 минути, само че с напредването на мача ние вдигнахме равнището си и имахме късмет да създадем цялостен поврат. Като цяло съм удовлетворен. Лошото беше, че още веднъж допуснахме доверчив гол, след който противникът се прибра в половината си и разчиташе на контраатаки. Положителното е, че не спряхме да търсим метод да се измъкнем от сложната обстановка. Показахме темперамент и това ме радва “, съобщи Пиоли.

„ Ювентус атакуваше доста рисково по фланговете. Между Салемакерс и Томори нямаше задоволително добър синхрон, само че би трябвало да отдадем дължимото на съперника, който ловко избягваше пресата ни и си отваряше свободни пространства. През предишния сезон малко или доста бихме разчитали на шанс, с цел да спечелим подобен мач. Сега знаем, че сме на нужното равнище, с цел да побеждаваме и най-хубавите. Позволихме си да рискуваме, с цел да опитаме да победим. Дори когато другият тим ни превъзхожда, се стараем да даваме най-хубавото, на което сме способни “, продължи наставникът на „ росонерите “.

„ Много хора са на мнение, че италианските тимове имат проблеми в Европа поради по-ниското движение. Днес имахме 48 минути чисто игрово време. Твърде доста спирания на играта, разногласия със съдията, нарушения… Трябва дружно да променим всичко това, с цел да не страдаме, когато се озовем при разнообразни условия “, сподели още Пиоли.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР