Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов очаквано беше щастлив

...
Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов очаквано беше щастлив
Коментари Харесай

Борислав Крачанов пред БНТ: Тази купа е плод на много труд, нито една от волейболистките не е играла при такава атмосфера

Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов предстоящо беше благополучен след седмия следващ успех за неговия отбор в шампионата за Купата на България по волейбол при дамите след триумф във финала против ЦСКА с 3:1 гейма в зала " Христо Ботев " в София.

Пред Българска национална телевизия младият ментор съобщи, че този триумф е плод на доста труд в клуба през годините и на вярата на управлението в младите състезателки на " жълто-сините ".

" Със сигурност тази купа е плод на доста труд в годините, през които нашето управление имаше нужното самообладание, с цел да ни поддържа. Най-важното е, че те имат доверие на този млад състав и това сигурно ни се отплаща да печелим купа след купа ", стартира Крачанов.

Наставникът на пловдивчанки показа още усещанията си от борбата за трофея против " алените ", като даде отговор и на въпроса какви поучения могат да си извлекат победителките.

" В първия гейм имаше напрежение поради почитателите. Със сигурност нито една състезателка от Марица или от ЦСКА не е играла при сходна атмосфера. Още в съблекалнята си казахме, че колкото по-бързо се оправим с това напрежение, толкоз по-категорични ще бъдем на игрището. В третия гейм казусът пристигна от това, че бяхме спечелили елементарно втората част и към този момент бяхме дръпнали с 3-4 точки. В този миг свалихме концентрацията и дадохме късмет на ЦСКА да се възползва, а и поддръжката от трибуните им повлия позитивно. Те си спечелихме гейма, само че мисля, че по-късно в четвъртия ние бяхме пределно съсредоточени и показахме защо сме пристигнали ", разяснява треньорът на Марица.

" Поуката от този мач е, че би трябвало да подхождаме оптимално съсредоточено без значение с какъв брой точки водим и какъв е резултатът в края на гейма. Ясно е за всички, че волейболът се играе до три извоювани гейма и ти не би трябвало да спираш да играеш, до момента в който не чуеш последния сигнал. Благодаря на девойките за всичко, те си заслужиха купата ", приключи Борислав Крачанов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР