Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция ден преди

...
Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция ден преди
Коментари Харесай

Анте Шимунджа: Трябва да наложим нашия стил на игра срещу Сутиеска

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде конференция ден преди първия дуел на " орлите " против черногорския Сутиеска от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Наставникът на разградчани показа, че с неговия щаб са разузнали противника, само че все пак чака сложен мач против противник, който се чака да работи по-дефанзивно.

" Написахме си домашното, разузнахме ги. Имаме нужната информация за идващия противник и чакам оптимални старания от нашия тим и огромна упоритост към мача. Знаем, че мачът ще е сложен, тъй като е подготовка за ШЛ. Имаме оптимален почит към противника. Трудно е да предположа по какъв начин ще играе. Предполагам, че ще играят по-дефанзивно, тъй като в първата среща са посетители. Най-вероятно ще бъдат рискови на контраофанзива. След като направихме разбора на техния тим нашите играчи са наясно с това, което вършат. Това значи би трябвало сме съсредоточени 95 минути и да наложим нашия жанр на игра ", сподели словенският треньор.

Шимунджа разкри още, че разполага с всички налични футболисти за утрешния дуел, като въпреки всичко посочи, че положението на Кирил Десподов не му разрешава да играе цялостни 90 минути.

" Всички са на линия. Всички упражняваха доста добре и са подготвени да играят. Групата, която имаме сега е с огромна упоритост и голямо качество. Съгласен съм, че не знаем по кое време ще дойдат нови играчи и по кое време ще се случи. Знаете, че нашият капитан е след дълга травма. Всички, които се върнаха от националните тимове, имат специфична стратегия. Десподов тренира доста добре, само че не е подготвен за 90 минути. Все отново не е взел участие и в другарските мачове ", разяснява наставникът на Лудогорец.

Накрая Анте Шимунджа съобщи, че упоритостите в Лудогорец са да покажат високо равнище на игра и в двата дуела против Сутиеска.

" Сутиеска е първенец на своята страна, което е респектиращо. Ние имаме два мача, които да изиграем. И в двата мача желаеме да дадем най-високото равнище. Знаем, че и те мислят по същия метод и желаят да са по-добрия тим. Всички са съсредоточени. Вярваме в себе си и нашите качества, най-важното нещо е на терена ", приключи Анте Шимунджа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР