Старши треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев даде интервю пред

...
Старши треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев даде интервю пред
Коментари Харесай

Генчев: Не е вярно, че ще поема Левски

Старши треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев даде изявление пред сътрудниците от " Дарик " преди гостуването на отбора му на Левски в дуел от 25-ия кръг на efbet Лига.

Той приказва както за обстановката в тима преди решителните мачове от постоянния сезон, по този начин и за спекулациите, че може да размени Станимир Стоилов отпред на " сините ".
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
" Искам незабавно да кажа, че няма нищо правилно и не знам от кое място излезе това, да се спекулира с моето име, че мога да поема Левски. Аз съм треньор на Локомотив (София), предстоят ни значими мачове за шампионата, два полуфинала и сигурно до края на полусезона аз ще повеждам Локомотив (София) и нямам никакво желание да поемам тима. Не съм водил диалози нито с Левски, нито с различен тим ", сподели треньорът на столичното Локо по отношение на слуховете за това, че ще поеме отбора от " Георги Аспарухов ".

" Никаква концепция нямам, даже бях изумен, когато в сряда вечер инцидентно отворих един състезателен уебсайт и видях, че моето име се спряга. Това беше доста огромна изненада за мен, нямам концепция от кое място идва това нещо ", добави той по тематиката Левски.

" Надявам се тимът да покаже положително лице. В последните си три мача имаме две победи за състезание и една за Купата. Отборът е в положително въодушевление и най-важното е то да се придаде в играта, тъй като в случай че желаеме да спечелим мача на " Герена ", би трябвало да играем със самочувствие и въодушевление ", сподели той преди визитата на " сините ".

" Това е нож с две остриета. Може да подейства демотивиращо на футболистите, само че въпреки това - може да ги стимулира и да надскочат себе си. Към днешна дата можем да гадаем по какъв начин ще повлияе това на футболистите на Левски ", разяснява той трусовете при съперника на отбора му.

Той направи съпоставяне с подема при Локо (София), пристигнал след тежката загуба от ЦСКА 1948: " Със сигурност жаждата за реванш и да се измие срама беше огромна у футболистите. Те съумяха да реагират и де се реваншират. Чисто игрово обаче, в този мач играхме сносно, само че с много груби неточности, всяка от които бе осъдена. Ние пък не успяхме да осъществяваме ситуациите си. Въобще не е мач, който заслужавахме да загубим с 6 гола ".

Генчев засегна и жребия за Купата на България, който отреди среща с ЦСКА 1948: " Всички са наясно, че ще бъде извънредно сложен мач. Не е инцидентно, че ФК ЦСКА 1948 е на трето място. Тук отново ще засегнем тематиката със загубата с 0:6, тъй като момчетата може би виждат късмет за реванш. Точно това се пробвах да им кажа - когато търсиш реванш, губиш централизация и не даваш всичко от себе си. Най-важното е в този мач футболистите да бъдат спокойни и да играят по този начин, както играха против Славия - тактически дисциплинирано ".

" Не сме правили разлика сред мачове за състезание и Купа, само че колкото повече доближава краят на шампионата, почват да натежават картони и санкции и преди някой значим мач за шампионата може да се окаже, че би трябвало да запазим футболист, с цел да не бъде осъден в мач за Купата. Иначе не вършим разлика сред мачове за състезание и Купа. Искаме да побеждаваме във всеки мач, още повече, че шампионата влиза в решителна фаза и всяка точка е значима ", сподели той по отношение на приоритизирането на мачове.

" Всички се надяваме да сме колкото се може по-напред в класирането. Това минава през победи в идващите мачове. На пръв взор програмата ни не тежка, имаме положителни мачове на наш терен, гостуванията ни са с вероятни тимове. Ако приемем гостуванията на Левски и на Лудогорец, всички останали мачове са вероятни и можем да спечелим много точки в останалите мачове. Надявам се да сме към първата шестица или покрай нея ", съобщи Генчев по отношение на плейофите.

" При нас такива сметки няма. Всеки мач играем за победа. Колкото по-напред в класирането, толкоз по-добре. Ако можем да влезем в първата шестица, дай Боже да успеем. Ако не, борим се за седмото място, само че това ще забележим след 5 кръга, когато приключва постоянният сезон ", добави Генчев във връзка сметките на доста отбори, които избират седмото място, като даващо право на плейоф за Европа.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР