Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов коментира актуални теми

...
Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов коментира актуални теми
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: На Левски не му трябва спокойствие, а самочувствие

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов разяснява настоящи тематики към тима. Специалистът показа мнение преди утрешния мач с Ботев (Пловдив).

" Всички футболисти ще могат да вземат присъединяване в мача. Мартин Петков е възобновен, само че не е подготвен за игра с топка. По-добре да изчакаме и този мач да мине. Факт е, че Ботев през тази година демонстрира доста положителни игри, с добра комбинативност. Отборът израстна доста през последната година. Ние би трябвало да се концентрираме върху нашата игра. Важно е ние по какъв начин ще се представим. Важно е по какъв начин ще се представим във фаза отбрана, тъй като Ботев играе комбинативен футбол. Убеден съм, че нашите футболисти би трябвало да играе на повече от максимума си от опциите, защото е финален мач за годината на нашия стадион ".
 Левски отваря пункт за тестване преди мача с Ботев
Левски отваря пункт за тестване преди мача с Ботев

Мачът е на следващия ден

" Спокойствие не ни би трябвало, би трябвало ни самочувствие, убеденост и футболна експанзия. Показвали сме, че можем да играем доста по-добре от последните мачове. До ден сегашен се оправяме. Смятам, че цикълът би трябвало да се отрази добре на футболистите. Имаше време да се възстановят. Ако мачът беше от 17:00 часа, можеше да имаме една следобедна отмора. Не би трябвало да търсим под никаква форма сгъстения цикъл. Аз като футболист съм играл с месеци сряда-събота. Един футболист би трябвало да изиграе най-малко 6 мача за един месец. Не би трябвало да е опрощение, че ще играят 4-5 мача. Умората е в главата на човек. Трябва да се появи воля ", добави той.

" При нас кой знае кой знае какви разбърквания не вършим. Ще преценим на следващия ден до мача кои са в най-хубаво положение. Ако съм почтен, не повече от 50% играта в отбрана се приближава до това, което желая да виждам. Трябва да лишаваме повече топката, с цел да не доближава до линията на отбраната. Трябва да се опитаме да лишаваме по-добре топката в предни позиции. Щом желаеме от бранителите да изнасят топката, обикновено да желаеме от офанзивните да лишават топката. Всеки футболист би трябвало да взе участие в двете етапи ".

" Държа всеки футболист да е на максимума във всеки мач. За мен най-важно е футболистите да желаят да се учат, да съблюдават тактическата дисциплинираност, да вършат това, което треньорите желаеме от тях. Спазват и правилата на Левски, не виждам причина да се разделяме с тях ", продължи треньорът на Левски.

" Ботев постоянно е играл футбол. Минаха си през тяхната голгота. Вървят и в игрови проект напред. Ние би трябвало да минем през тези неща. Всичко зависи по какъв начин ще играем ние, доста малко ще зависи от Ботев ", сподели Стоилов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР