Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира актуални теми около

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира актуални теми около
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Терените в България са за махленски футбол

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разяснява настоящи тематики към тима и българския футбол като цяло. Специалистът показа пред " Гонг ", че страната би трябвало да помогне на най-популярната игра и добави от какво значение е да се изградят нови терени. 

" Това, което чух на диалога ми (със спортния министър, б.р) дава някаква вяра, че има това предпочитание. Той самичък съобщи тези неща. Може да се помислят и някакви законодателни промени или облекчения за спонсорите. Това са неща, които не съм задоволително компетенен, с цел да кажа. Видях предпочитание в този човек за тъкмо тези неща. Намаляване под някаква форма на налозите за спонсориращите спорт и облекчение към самите клубове. Виждам огромно предпочитание това да се случи и се надявам, че ще се случи.

Вече няма накъде българският футбол да отстъпва. Ангажимент на страната е да оказва помощ на спорт номер едно. Има и други спортове. Държавата оказва помощ през годините, може да го прави и повече. Тези спортове, които имат триумфи, би трябвало да им се удвои бюджета.Футболът беше зарязан от страната. Трябва да се обърнем с лице към него. Държавата дава пари на над 100 спорта, половината не ги и знаем. Не съм срещу да се дава, само че бюджетът за спорт би трябвало да стане доста по-голям. Виждам някакво предпочитание, нядявам се да се случи.

Футболните терени, които се вършат в България, не стават за професионален футбол. Те са за просташки футбол. Терени на по една-две години. Дори клубовете се оплакват даже от личните си терени. Колкото и парадоксално да звучи един терен, който беше изработен на " Георги Аспарухов " от немска компания, до ден сегашен е може би най-хубавият в България. Към него мога да прибавя и този на Лудогорец. Всички са хубави от април до ноември. В момента, в който завали сняг, 90% от терените стават ниви, а в случай че завали дъжд - и тресавище. На " Герена " може да вали колкото си желае, в никакъв случай не може събере локви. Това имам поради - да се направи качество, а не количество ", съобщи Мъри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР