Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди
Коментари Харесай

Стоилов: Не съм оптимист, но Левски винаги е бил за развитието на футбола

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва пред медиите преди гостуването на Черно море в отсрочен мач от четвъртия кръг на Първа лига. Срещата е на следващия ден на стадион " Тича " във Варна от 17:15 часа.

Наставникът разяснява декларацията на клуба с апел за ексклузивен Конгрес на Българския футболен съюз с думите: " Време е българският футбол да се сплоти към една концепция и тактика ".

" Време е да създадем проект тактика за българския футбол. Да няма непрекъснатите каузи и адвокатски игри и откакто сме си споделили всичко намерено да подкрепим един човек. Да си кажем веднъж вечно нещата и да стоим зад него. Моята позиция е, че всички би трябвало да седнат и в разговор, спор да се почисти някаква тактика и откакто се избере човек да се стои твърдо зад него, а не да желаеме смяна след първата загуба. Искаме да има промени за положителното на българския футбол ", разяснява Стоилов.

Във връзка с дуела с Черно море експертът показа, че едва ли една победа може да подсигурява неизменност в резултатите на тима.

" По-важно е да намерим неизменност в играта. Една победа може да повдигне самочувствието на футболистите. Може би ще даде в допълнение самочувствие и на тези, които са здрави. Все още имаме много проблеми от последния мач. Ясно е отсъствието на Бари, Стефанов и Попов. Имаме и други проблеми, които няма да могат да се решат до мача, съгласно мен. Ясно е, че се случи, че всички съществени атакуващи нападатели получиха контузии. Младите ще би трябвало да ги заместят. Не би трябвало да звучи като опрощение, само че когато трима от главните ти атакуващи футболисти отсъстват, има проблеми в завършващата фаза ", сподели той.

" Така и по този начин вършим по 2-3 смени. Ще съберем група от 15 футболисти. Боби Рупанов към този момент тренира. Той ще пътува за Варна, други млади няма да взимаме. Няма да вършим толкоз смени, познато е за нас. Имаме два мача, в случай че някой от играчите оздравее, ще пристигна във Варна ", добави треньорът.

Мъри още веднъж прикани за едномесечна пауза за футболистите на фона на 11 месеца игра.

" Ние тъкмо и ясно обявихме нашето предпочитание краят на шампионата да бъде в края на ноември. Простата логичност е, че футболистите играха 11 месеца и заслужават месец отмора. Това не е волност. След 3-4 декември за нашия клуб не е задоволително поради здравето на футболистите. През останалото време казахме, че сме подготвени да играем с Вихрен Сандански в датите на мачовете на националния тим. Ще мислим какво ще се случи. Не сме най-хубавият конкурент и слугинаж на доста хора. Те няма да съобразят с нашето предпочитание, а с желанието на други хора ".

" Ние не желаеме да изпадаме в дребнотемия – съдийство, санкции или други неща. Искаме да има тотална смяна, тъй като през годините изпадаме в дребни неща, а не желаеме да променим футбола. Футболът в целия свят е много напред, а ние изоставаме. Футболът изостава поради липса на нови хрумвания. Ако ние сме отговорни и криви, да одобряват други решения. За нашия клуб няма лице на смяната. За нашия клуб ще има най-хубавото за футбола. От това, което видяхме, не сме впечатлени от измененията и изпълкома. Изпълкомът би трябвало да се знае авансово, а не, откакто всичко е завършило. Повечето искания на клубовете са такива. Време е да си го заявим намерено, с цел да седнем и да си приказваме. Предлагаме да няма непрекъснати обжалвания и адвокатски игрички. За нас най-важно е да има положителни промени ", съобщи Стоилов.

Наставникът на " сините " не е оптимист, че ще се стигне до въпросното обединяване на клубове, за което приканиха от " Герена ".

" Не съм оптимист, само че Левски постоянно е бил за развиването на футбола, за честността. Паузата е добре да си кажем проблемите. При нас нормално се замилат, вие ги прикривате и не ги назовавате с същинските им имена. Надявам се през тези 3-4 месеца да седнем и разясняваме. Ако ние бъркаме, да ни се каже къде бъркаме. Ние самите сме отговорни към съдийството. Знайни и незнайни войни тормозят съдиите. Хора злоупотребяват с властта си. Съдиите също би трябвало да носят своите отговорности. Никой не разяснява какъв брой сериозна можеше да е контузията на Илиян Стефанов ", сподели Стоилов.

" След като 90% от клубовете пускат заявления, обикновено е да седнем и да разясняваме футбол. На доста хора няма да им се желае да разяснява футбол и да продължат всевъзможни типове практики в помощ на този и оня. Ние сме за сядане и решение на всички проблеми. Процесът е съвместен. Левски желае бистрота и диалози ”, приключи Станимир Стоилов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР